wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 1 mars 2018

Inte lätt med variation just nu

Av Wilma Border collie - 1 mars 2018 18:28

Det är inte alldeles enkelt att få variation i tillvaron dessa dagar med griskylan. Fast i morse var det ”bara” 15 minus så det kanske blir varmare till hösten eller så.

Gick och hämtade Sigrid och Sally för nåt skulle vi fördriva en del tid med.

   

Nu ska vi nånstans, hade det varit vettigt väder så finns det massor med skogar och rundor, men nu är det inte enkelt att hitta bra ställen.

   

Turen var med oss för vi träffade Frasse. Mycket trevligt och Frasse blev överlycklig när han såg oss.

   

Till Sigrids oerhörda glädje så hade Frasse en människovalp med sej. Sigrid utsåg omgående henne till sin nya favorit.

   

Jag och Frasse lekte en massa vid sjön. Kolla hur hans öron fladdrar när han springer fort ihop med mej.

   

Jag lekte med människovalpen jag också. Skoj dragkamp med en stor pinne bland annat.

   

Så lekte vi tillsammans alla tre, mycket skoj hade vi.

   

Sally hon skulle inte delta i nånting, däremot trodde hon att hon skulle kunna smita hem igen. Men som vanligt misslyckades hon.

   

Frasse han ville leka med Sally också men det ville inte Sally som sa fula ord. Sen var det dags att skiljas från honom. Hoppas vi ses snart igen.

   

Tjoho! Vi fick minsann springa på isen idag igen. Alltså det är superskoj att springa där. Näst att passa på nu när den är så tjock och håller.

   

Sigrid hon var så lycklig så lycklig när hon insåg att et var tillåtet att vara på sjön.

   

Vi lekte en hel del också. Det är extra roligt att leka jaktlekar på isen.

   

Men Sally hon var på sitt gå hemhumör. Fast det hade hon ingenting för, bara att följa med oss andra.

   

Eftersom det både har snöat och blåst massor så var snön djup på sjön. Men vi hundar är smarta. Jag som är störst gick först sen följde Sigrid i mina spår och sist kom Sally som var koppelfånge för att inte rymma hem.

   

Men på land där hade minsann Sigrid planer. Tyvärr för hennes del så hade matte genomskådat dom och hon var koppelfånge.

   

Kan men inte ge sej i väg på förbjudna äventyr så går det lika bra att rulla på noga utvalda ställen. Begriper inte vad hon sysslar med, fanns inte ens intressanta dofter.

   

Men Sally har lärt sej detta med dofter. Här är hon med mej och Sigrid och kollar vem det är som gått här och lämnat spår. Måste ha koll på vilka hundar som rör sej här.

   

Passerade skidbacken och titta! Sally springer tillsammans med Sigrid.

   

Jag och Sigrid kom snyggt på inkallning. Men långt bort syns Sally om en prick hon hade inte en tanke på att komma.

   

Men så till slut insåg hon att vi minsann käkade ost som belöning och att matte inte alls tänkte hämta henne. Så hon kom tillbaka.

   

Så klart även Sally fick ost när hon var duktig och gjorde som hon skulle.

   

Ska gå hem, men det var då väldigt vilken tid det tar att passera gatan vid Heden. Kom bilar hela tiden. Men sen kunde vi gå och jag lämnade hem Sigrid och Sally.

Var hemma och slappade ett tag.

Hamnade i Pelle Peugeot för han skulle motioneras så hans batteri inte dör i kylan. Trodde, tänkte hoppades……..men inte det. Matte körde nämligen mot Grisöronaffären, men passerade bara. Det var bara åka till Flen och vända som gällde. Korkat, jag hade kunnat ta en rejäl shoppingrunda.

Så har det varit en massa tråkiga besked idag. Min människokompis Ann Maries gamla hund Selma blev sjuk och har vandrat över regnbågsbron idag. Matte träffade Labrador Maltes matte och fick veta att Malte bara 3 år ung också vandrat över regnbågsbron på grund av sjukdom. Hoppas att Selma och Malte träffar varandra där på andra sidan bron och kan ha skoj tillsammans. Så fick vi veta att en hund jag och Sigrid träffar i bland förlorade sin husse i går och nu letar hon efter ett nytt hem. Mycket elände alltså.

 
 
Ingen bild

Mej

1 mars 2018 18:58

Vill inte kleptomankissen ha en egen hund? ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards