wilmablogghund

Alla inlägg under februari 2018

Av Wilma Border collie - 20 februari 2018 18:06

I dag var det dags. Sally skulle följa med mej och Sigrid alldeles själv.

Jag gick i väg för att hämta dom, jo jag hade matte med mej också.

   

Näääää Sally tänker INTE följa med oss nånstans. Totalvägran i hallen. Med lite lockande så följde hon med, men efter två meter på gatan var det tvärstopp. Hjälpte inte att vägra, det var bara för Sally att använda benen och följa med.

   

Ja du Sigrid, det verkar som om det kommer att ta tid att komma i väg nånstans.

   

Sally vägrade igen. Hon ansåg att gå så där 25 meter det räckte. Men matte vann över henne igen. Detta upprepades många gånger.

   

Men plötsligt händer det. Sally har insett att matte är extremt envis och det gick inte att vägra. Bara att använda benen och följa med.

   

Vi kom till sjön och se där tänkte Sally inte alls vara med. Tvärnit och så försökte hon gå hem. Fungerade inte.

   

Jag och Sigrid vi lekte och hade massor med skoj. Tänkte att Sally kanske ville vara med. Ville hon inte hon var upptagen med att försöka gå hem.

   

Vi behöver energi, alltså såg vi till att få ost. Behöver mycket sån eftersom vi planerade att vi skulle lära Sally en massa vettiga hundkunskaper.

   

Sally som älskade ost i går, bestämde sej för att den nog var giftig idag. Förstår inte varför matte hade hysteriskt roligt åt henne.

   

Vi tränade en del på inkallning. Ja inte jag, men Sigrid behöver verkligen underhålla de kunskaperna just nu.

   

Hittade en del spännande spår att undersöka. Självklart berättade vi för Sally om allt spännande man kan känna doften av här.

   

Nu är det kurs. Vi hoppade upp på det fallna trädet. Detta ger alltid ost eller annat gott. Sally som helt plötsligt kom på att ost inte är giftigt försökte tigga fast hon var på marken.

   

Efter en del övertalning så fattade hon att det var upp på stammen hon skulle för att få belöning. Blev massor med beröm och självklart ost.

   

Isen den lär nog hålla att gå på för nån hade kört fyrhjuling. Men vi hade i alla fall inte ut på den att göra.

   

Jo Sally du förstår att den här båten är också ett bra ställe om man vill ha godis och beröm. Men båt det var överkurs för Sally idag. Ja, ja kommer säkert fler tillfällen.

   

Som vanligt, hade inte Sigrid varit koppelfånge hade hon dragit på sina förbjudna isäventyr.

   

Sorry tjejer, det finns inga spår av Ossy. Hade passat bra att presentera Sally för honom, hon behöver träffa fler hundar och då är Ossy perfekt så snäll som han är.

   

Sigrid hon spanade, tror hon trodde att det kanske var hundträff idag igen. Men inte alldeles övergivet.

   

Fast Sally fick noggranna instruktioner av Sigrid om vad som händer på lördagar med alla skoj hundkompisar och trevliga människor.

   

Nästa utmaning för Sally. Lära sej att hoppa upp på stenar. Gick bra efter en del övertalning.

   

Och belöning blir det självklart.

   

Sigrid hon rymmer alltid här om hon får chansen. Men som den koppelfånge hon var så kunde hon glömma att dra på äventyr.

   

Nästa utmaning för Sally. Hon har garanterat aldrig hittat en tall där det växer ost. Efter lite funderande så rensade hon allt.

   

Jag kollade och det fanns inte ens mikroskopiska lämningar kvar. Hitta ost på träd var väldigt uppskattat i Sallys värld.

   

Vi gick genom Tråkskogen som koppelfångar. Nåt om att vi inte skulle springa i skidspåret.

   

Fast vi hade med kurs med Sally. Nu var det sitta på bänk. Hon klarade det också.

   

Sen träffade vi Ronnie. Lagom läskig ansåg Sally och Ronnie han hade bara ögon för matte eftersom han vet att han får ost av henne.

   

Vi fick passa Tråkapoteket i flera minuter medan matte hämtade nån tråkmedicin. Precis när vi skulle gå vidare så kom Inez som rastade sin husse. Sally var väldigt avvaktande och bilderna blev bara sudd.

   

Hann inte så långt innan vi träffade Sniff. Trevligt tyckte jag, Sigrid ansåg att han skulle dö och Sally var faktiskt lite intresserad. Kommer säkert att bli bra bara hon får träffa några fler av våra kompisar. Vi har ju ett stort umgänge.

Gick hem med Sigrid och Sally. Tror Sally var ganska trött efter alla nya intryck och min och Sigrids kurs med henne.

I morgon gör vi nåt annat och så ska vi nog lära henne mer viktiga hundkunskaper.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 19 februari 2018 18:07

I går hörde jag att i dag skulle jag och Sigrid hitta på en del tillsammans med Sally. Inte inträffade det under morgonrundan inte.

Sen hamnade jag i bilen, tänkte att jag skulle hämta Sigid och Sally och kanske att vi skulle åka till nån trevlig skog.

   

Blåst! Här sitter jag i bilen i Eskilstuna och kommer säkert att få passa den i flera år medan matte och hennes mamma handlar en massa tråk Det som höll mej uppe var att jag nog skulle besöka Köttbullerestaurangen sen. Blåst igen! Matte skjutsade bara hem sin mamma och jag skulle hem.

Var bara hemma en stund innan jag skulle ut.

   

Tro inte att jag tänker vänta inte, jag tänker minsann gå och hämta Sigrid och Sally. Annars är risken överhängande att matte glömmer dom.

   

Titta så lycklig Sigrid blev när jag kom. Nästan ett dygn sen sist och det är alldeles för lång tid.

   

Så där nu är vi på väg mot var vi nu ska. Sally ska lära sej att det är helt okej att vara ute med mej och Sigrid.

   

Dessutom var en av människovalparna som bor granne med Sigrid med. Såna är alltid trevligt att umgås med.

   

Här var det väldigt länge sen vi gick. Såna ställen är alltid trevliga.

   

Men Sigrid som varit riktigt skötsam de senaste dagarna hon bestämde sej för att göra otillåtna avvikelser. Men hon blev fångad av sin matte.

   

Så nu är vi inne på en liten väg och äntligen på fria tassar. Sigrid hade av säkerhetsskäl släpande koppel.

   

Sally fick också prova att vara på fria tassar. Inga problem hon skötte sej alldeles utmärkt.

   

Ni minns väl bilden från igår när Sally trodde att ost var dödligt giftigt? Det var då det. Nu kom hon på att ost det är världens godaste godis.

   

För Sally som bor i Stockholm är allt nytt här. Nu vågade hon utforska en massa och kolla alla spännande dofter som finns.

   

Jag och Sigrid vi hade massor med spring i benen så vi sprang mycket och fort. Det här ska vi minsann lära Sally också.

   

Sally hon kom snabbt på att det lönar sej att tigga. Här får hon godis av Sigridmatte. Jag och Sigrid var upptagna med lek just då.

   

Vi fortsatte tillsammans alla tre Ett par gånger så såg det ut som om Sally var sugen på att prova och leka. Vi kommer säkert att kunna lära henne det.

   

Titta på Sally. Hon har kommit på att matte har den där supergoda osten i fickan.

   

Ingen kan tro att hon igår trodde att ost var livsfarligt. Hade hon fått bestämma hade hon säkert käkat upp allt. Men matte är så eländigt snål med den så vi får bara småslickar hela tiden.

   

Ni kan vänta vi kommer när vi är klara med vad vi nu ska göra. Alltså drog jag och Sigrid. Hörde en del av vad människorna sa och det lämpar sej inte för tryck.

   

Som vanligt jag kommer tillbaka först och långt bakom mej syns en liten prick som är Sigrid..

   

Sally hon hade verkligen span efter oss och att vi närmade oss igen. Bra hon har nog förstått att vi är ett par bra kompisar.

   

Pust! Jag har sprungit långt och snabbt i terräng. Det tog på mina hundliga krafter.

   

Sigrid hon hade som vanligt behov av att gräva sina märkliga gropar. Konstigt nog fick Sally komma nära. Normalt blir ju Sigrid fullkomligt rabiat och ska helst döda den som närmar sej de livsviktiga groparna.

   

Resten av rundan var vi koppelfångar. Skyll er själva, ni vet att otillåtna rymningar resulterar i fångenskap fick vi bara höra.

   

På väg hemåt så träffade vi Smilla. Trevligt tyckte jag, Sigrid hade en del åsikter, men det var första stora hunden förutom mej hon träffade sen hon blev påhoppad i lördags. Sally tyckte att Smilla var lite läskig.

   

Passerade torget och där träffade vi Dreamy och hennes matte. Perfekt för Sally att möta fler av våra kompisar.

Sen var det dags att skiljas åt. Men i morgon ska jag hämta Sigrid och Sally och sen ska vi nog ha kurs med henne. Lära henne en massa skoj saker som vi brukar göra. För övrigt lär nog Sally sova väldigt gott efter alla intryck idag.

ANNONS
Av Wilma Border collie - 18 februari 2018 18:27

Har hänt en del idag också fast det är söndag. Inte skulle jag hämta Sigrid fast jag försökte. Hörde bara nåt om sen. Finns inget som heter sen, allt ska ske nu och på en gång.

   

Ensam så skulle jag gå på min långrunda. Kollade men inga ekorrar hemma i Ekorrskogen. Begriper inte var de är nånstans.

   

Gick till sjön. Dötrist att var där utan Sigrid men matte hade tagit med min boll så jag lekte med en en stund. Hade faktiskt riktigt roligt.

   

Människor är ett slarvigt släkte. Varför kastar man en massa papper och EN sko?????? Trodde att alla använde två skor.

   

Gick vidare på spårvägen. Var ett tag sen sist. Men det fanns inga nyheter av värde.

   

Fast det är nog vår på gång för det är rejält mycket is vid berget nu. Jag och Sigrid behöver faktiskt komma ut i alla våra skogar.

   

Kollade av en del vid Hasselskogen. Fanns inget av intresse. Grävling hade varit ute och rört på sej. Har aldrig träffat Grävling och enligt matte vill inte såna umgås med hundar.

   

Jag ansåg att jag skulle kolla min Sörmlandsledsetapp. Matte hade andra åsikter, Det ska vi göra men snön behöver sjunka ihop en del först sen ska vi utföra diverse jobb på den.

   

Där bäcken kommer från sjön var det massor med is och öppet vatten. Borde vara öppet överallt nu.

   

På väg hem så träffade jag Rocky. Mycket trevligt med hundsällskap en stund.

Gick hem och hann bara vara hemma en liten stund så hände det grejer hemma hos mej.

Nån som matte känner kom och så släpades det på en massa prylar.

   

Vilka är ni då? Mycket spännande detta och Kleptoman Leya deltog självklart i inspektionen. I buren bor det två marsvin. De behövde ha ett nytt hem och ingen ville ha dom. Här brukar såna djur hamna. Det är faktiskt bara Kleptoman Leya som inte är omplacering, hon flyttade hit som liten kattvalp.

   

Detta är ena halvan av Grabbarna Grus. En mörk kille.

   

Och den andra en ljus långhårig kille.

Jag har hälsat på dom, verkar vara trevliga typer. Katterna har också hälsat utan några problem. Men bilderna av våra hälsningar blev bara skit. Matte ska ta ny nån annan dag.

Sen när Grabbarna Grus var ordentligt installerade så skulle jag ut. Nu blev det rätt för jag skulle till Sigrid.

   

Hörru du där bak ska du komma?

   

Detta är Sally en liten pudel som bor hos Sigridmattes syster. Men hennes människor ska åka bort så nu ska Sally bo hos Sigrid ett tag. Alltså ska Sally hänga med mej och Sigrid på dagarna.

   

Gick till Heden. Sigrid försökte få igång Sally och leka men det var hon inte intresserad av.

   

Försökte jag också. Sally häng på nu vi kan faktiskt ha massor med skoj tillsammans.

   

Matte försökte muta med osttuben, men enligt Sally så bits nog sån.

   

Jag och Sigrid vi lekte en massa bara för att visa Sally att det faktiskt är skoj att leka.

   

Nä Sally hon tyckte mest att allt var väldigt läskigt. Leka var hon inte intresserad av,

   

Sigrid skötte inkallningarna väldigt bra idag. Med tur så håller hennes fjantperiod på att gå över nu.

Följde med Sigrid och Sally hem.

Har pratat med Sigrid så nu ska vi lägga energi på att lära Sally allt skoj vi kan. Visa henne en massa bra ställen och roliga saker man kan göra. Presentera henne för en del av våra kompisar och annat viktigt.

I morgon ska vi ta en längre runda med henne och visa bra ställen. Kommer säkert att bli superbra bara Sally förstår hur skoj man har i Malmköping.

Av Wilma Border collie - 17 februari 2018 17:46

Så var det dags för veckans bästa dag igen. Borde vara lördag flera gånger i veckan.

Gick och hämtade Sigrid och sen var det bråttom, väldigt bråttom.

   

Ha, ha där kan Sigrid gå som koppelfånge med stoppklossen matte. Jag tänker minsann springa och kolla om det kommit några trevliga hundar.

   

Nä det var alldeles övergivet, men Ossys husse han hade minsann byggt en grillplats och tänt en eld. Tydligen hade människorna planer.

   

Ossy kom självklart ut och mötte oss.

   

Men så skulle vi gå in till Ossy en stund. Sigrid hon placerade sej i Ossyhusses knä medan människorna pratade en massa tråkprat.

   

Ossy han ställde sej på soffan och spanade för nu verkade det som om det kommit fler hundar där ute.

   

Äsch, soffan, man har faktiskt mycket bättre utsikt från köksbordet. Matte hade åsikter men Ossyhusse är en klok människa som förstod mej.

   

Vi gick ut och många hundar hade det kommit som vanligt.

   

Nu ska vi leka och ha så där alldeles underbart skoj igen.

   

Dvärgschnauzer valpen kom idag också. Honom gillar Sigrid, de är i perfekt storlek för varandra.

   

Godis kan man aldrig få för mycket av. Ossy och Sigrid de tiggde tillsammans.

   

Nu kommer det nån igen, bäst att springa och hälsa. Det gör vi på alla som kommer. Spelar ingen roll om det är gamla bekanta eller nya kompisar alla ska känna sej lika välkomna.

   

Hej Peggy, trevligt att träffas igen. I dag kom det bara en massa gamla bekanta hundar.

   

Jag, Cleo och Rick hade väldigt skoj tillsammans en stund.

   

En del av människorna ägnade sej åt att grilla korv. Väldigt stor och fin grillplats är det.

   

Hm, vem ska krypa genom röret? Kan det vara Ossyhusse som första människa att prova det?

   

Nä det blev taxen Dreamy som gjorde det. Vi hundar borde nog träna våra människor i det.

   

Ossyhusse försökte få med Sigrid för att värma sej vid elden. Men hon ångrade sej och det var inte kallt så hon frös inte heller.

   

Massor med spring och lek blev det. Är ett bra sätt att hålla sej varm. Tycker att människorna också borde ägna sej åt detta.

   

Aha, en människa som har godis. Blir alltid samling så fort nån stoppar handen i en ficka. Vi behöver ständigt fylla på våra energiförråd.

   

Ännu bättre, det fanns minsann överblivna korvar. Utsökt gott var det.

   

Om jag är trött? Nä jag ska bara andas lite innan det händer nåt skoj igen.

   

Nästan alla hundar har gått hem men vi som var kvar ägnade oss åt samling runt mattes osttub. Jodå alla fick självklart.

   

Men vad ser Peggy? Detta har hon definitivt inte sett förut.

   

Ossy som visade hur han åker fyrhjuling tillsammans med sin husse. Detta är en av Ossys favoritsysselsättningar. Jag har provat en gång, Åkte så där fem meter innan jag tröttnade.

Sen var det dags för mej och Sigrid att gå hem. Lämnade hem en nöjd Sigrid.

Gick hem till mej och somnade gott mycket nöjd med ännu en superbra lördag.

Så knackade det på min dörr och utanför var Sigrid. Hon hade haft otur på promenaden och träffat en hund som inte var snäll. Nu gick det bra med Sigrid, men hennes matte hade blivit biten som tur var tog det i jackan. Sigrid verkade oberörd av det som hänt, hoppas det fortsätter så. Hon har ju så många stora hundkompisar som är snälla.

I morgon är det visst nåt på gång. Vet inte riktigt vad men det kommer att vara lite annorlunda nästa vecka. Rapport om vad kommer i morgon.

Av Wilma Border collie - 16 februari 2018 18:07

Har haft en mycket bra hunddag igen.

Gick och hämtade Sigrid för vi skulle hitta på nånting. Om inte annat träna inkallning med henne.

Försökte snöa hela tiden.

   

Skulle ta vägen genom Tråkskogen och Sigrid ägnade sej åt att spana från en sten. Verakde vara si och så med hörseln idag också.

   

Kollade det nya skidspåret som de har gjort i skogen. Väldigt fint blev det och gott om plats även för oss utan skidor.

   

Ovanför skidbacken, men var sjutton är Sigrid och drog direkt matte släppte kopplet.

   

Som tur var så kom hon lika snabbt igen. Gick vidare och träffade Ossyhusse som berättade trevliga saker.

   

Nu har jag bråttom för jag råkar veta var Ossy befinner sej. Har inte träffat honom på länge eller i alla fall inte sen förra hundträffen.

   

Jodå hittade honom tillsammans med Inez och Rick. Fast när jag kom hade Ossy bara ögon för mej.

   

Sigrid hon är kär i Ossy. Hon kastade sej fram för att pussas när han kom, äkta kärlek det där.

   

Inez och Rick hade sällskap med en hund som har varit med på ett par hundträffar.

   

Vi lekte tillsammans alla tre en liten stund men de skulle vidare på sin gamla vanliga runda.

   

Kom Ossy så går vi och har skoj ett tag. Vi hittar alltid på en massa tillsammans.

   

Sigrid hon hade planer på att dra på egna äventyr igen. Men faktiskt så kom hon när matte kallade.

   

Som vanligt så inledde vi med att ladda energi från osttuben. Ost är energirikt och bra.

   

Nu ska vi hitta på nånting. Blev en massa skoj lek en stund.

   

Men man kan inte bara tokleka så vi letade godis också. Hittade självklart allt.

   

Sigrid var helt plötsligt sitt gamla vanliga jag och kom snyggt varje gång matte kallade. Hoppas hennes period med korkade idéer har gått över för denna gång.

   

Jag och Ossy lekte. Som här jag har drämt ner honom i backen. Är inte speciellt svårt eftersom han alltid faller för mej.

   

Lika bra att ta en liten paus innan vi kör igång med nåt igen. Hinna andas och käka lite snö.

   

Hoppsan! Jag brast lite i uppmärksamhet och Ossy försökte gräva ner mej i snön.

   

Men jag var lika snabbt uppe ur den och gav igen. Vi har så himla roligt.

   

Sigrid hon grävde sina älskade gropar i snön. Ossy begick misstaget att försöka kolla vad hon gjorde. Sigrid blev fullkomligt vansinnig för hennes gropar de vaktar hon med sitt liv.

Sen fick Ossy sitt ben och vi skulle vidare.

   

Det är inte lätt att vara så oemotståndliga som vi är. Ossy måste ha käkat upp benet med rekordfart och sen kom han springande igen.

   

Ska jag gå tillbaka till mitt dagis? Nä det låter som en korkad idé, jag vill fortsätta hänga med brudarna.

Vi skulle följa med Ossy till hans dagis.

   

Vad vi har gjort? Jo vi hittade nåt spännande i skogen som vi var tvungna att kolla.

Lämnade Ossy där han skulle vara och så gick vi igen.

   

Jaha och här kommer Inez och Rick igen.

   

Och där dök Ossy upp för tredje gången. Idag hade han verkligen svårt att slita sej från oss.

   

Jag Inez och Rick hade dragkamp om en pinne och Sigrid utsåg sej till domare. Ingen vann för pinnen gick i tre delar.

   

Sen bestämde sej Sigrid för att Inez skulle dö. Helst genom metoden Sigrid jagar livet ur henne.

   

Ossy han tänkte fortfarande inte gå till sitt dagis. Alltså följde jag och Sigrid med honom igen. Talade om att vi ses faktiskt i morgon när det är sån där skoj lördag igen. Nu stannade han motvilligt där han skulle vara.

   

När vi skulle gå hem så vräkte snön ner. Dags att den försvinner så jag och Sigrid kommer till alla våra bra skogar igen.

Gick hem med Sigrid, människorna fikade och jag klämde ner mej i Sigrids mjuka korg igen. Begriper inte varför de lättroade människorna skrattar åt mej. Jag låg hur bra som helst.

Nu ska jag samla krafter inför veckans bästa dag.

Av Wilma Border collie - 15 februari 2018 18:12

Efter mina morgonrutiner så gick jag och hämtade Sigrid. Frågan var mest vad vi skulle fördriva tiden med. Matte bara pratar om att det borde bli töväder så vi kan åka till alla de där bra skogarna. Just nu är antingen vägarna dit skridskobanor eller så finns det ingenstans att ställa bilen. Borde bli vår i förra veckan eller nåt.

   

På vår väg mot vad vi nu skulle hitta på så träffade vi Primo. Sigrid hade en del åsikter först men det gick över. Människorna pratade en massa tråk i evigheter

   

Men titta där kommer nån mer som vi känner.

   

Frasse, honom har vi inte träffat på väldigt länge så det var trevligt.

   

Var faktiskt godisutdelning från mattes ficka också. Här är det Primo som får, men vi fick allihopa.

   

Inez passerade och sa hej innan hon fortsatte och rastade sin husse. Vi umgicks ett tag till med Primo och Frasse innan alla skulle åt olika håll.

   

Vi skulle åt skidbacken. Nåt om att träna inkallning med Sigrid. Men hon kan numer inte gå många meter utan ett våldsamt behov av att rulla sej överallt.

   

Inkallning ja visst jag kommer! Men Sigrid hon hade tallkottar i öronen och hade aldrig nånsin hört talas om inkallning.

   

Vi lekte en massa en stund. Jaktlekar är skoj.

   

Jo visst ser det bra ut på bilden. Vi kommer båda två, kanske att Sigrid tappat tallkottarna?

   

Nädå, hennes vanliga beteende nu. Tvärnit på lagom ”du kan inte nå mej” avstånd från matte. Sigrid hade en massa andra planer

   

Men hon glömmer att hon har kopplet släpande. Mycket effektivt fånga Sigrid sätt detta. Dags att hon blir sitt gamla vanliga jag igen. För egentligen är hon superduktig på inkallning.

   

Vi gick och letade efter Ossy. Hittade honom inte, bara en del spår efter honom.

   

Testade godisstenen, den gav resultat. Men kolla Sigrids min, den där riktig jag är störst bäst, vackrast och gör precis vad som behagar mej.

   

Visst mitt i vintern men är tränade vi svampsök för ett par veckor sen. Jag lyckades markera och fick en massa godis och beröm

   

Sigrid var inte sämre hon.

   

Här är den Grankotteskivlingen som vi lärde oss då. De är så små så små. Men går att äta om man har tålamod att plocka mängder. Matte tänkte inte plocka, bara bra för oss att underhålla kunskaperna tills det blir ordentlig vår så vi kan jobba mer.

   

Inte nog med svampen alldeles nära den så blommade det en ostgran också. Den rensade vi ordentigt.

   

Gick tillbaka via skidbacken, lekte lite mer och så var det nån som hade tappat en massa godis också. Finns inte minsta smula kvar.

   

Sigrid hon trodde att hon skulle upp vid grillen och leta efter gamla korvrester. Men eftersom hon var fånge så kunde hon inte genomföra planerna.

   

Öppna dörren och släpp in oss!!!!! Vi vill umgås med Dixie eller om det var godis vi var ute efter.

   

Dixie hon var ute efter osten. Skulle troligen bli katastrof i hennes värld om matte skulle glömma den.

   

Hann bara gå där ifrån så mötte vi nästa godisutdelare. Perfekt för vi behövde självklart mer. Sen var det dags att lämna hem Sigrid till sej och jag gick hem till mej.

Skulle på eftermiddagsrunda och den blev trevlig för jag hann bara gå några meter så såg jag att Sigrid var ute och rastade sin matte. Perfekt för vi hade inte setts på flera timmar alltså alldeles för lång tid. Hade sällskap på eftermiddagsrundan precis som det ska vara.

Av Wilma Border collie - 14 februari 2018 17:55

I dag var det dags för hundlig assistans igen. Hämtade Sigrid och sen skulle vi åka och utföra uppdraget. Trodde faktiskt att vi skulle bli blåsta för matte lämnade oss i bilen och försvann.

Men hon behagade återkomma och släppa ut oss.

   

Så äntligen på köttebullerestaurangen. Vi var tvungna att inkassera lönen. Matte hade varit och handlat åt sin mamma lönen var köttbullar och såna äter ju inte vegetariska matte. Alltså käkade vi upp alla.

   

Inte skulle det fikas heller, mattes mamma är förkyld och matte vill inte bli smittad. Men vi fördrev lite tid med att prova en matta medan människorna gjorde nåt tråk.

   

Tänk att Sigrid alltid ska bli så förbaskat upptagen när vi ska nånstans. Det är dags att gå men Sigrid vägrade lämna köket. Antagligen tror hon att det finns en oändlig tillgång på köttbullar där.

   

Sigrid kom till slut och nu ska vi vara stadshundar. Enligt matte kan vi faktiskt prova på det livet ibland.

   

Här bakom gallret bor det faktiskt nån som vi känner.

   

Jag som är en mästare på att öppna dörrar borde väl klara den här grinden också. Skitgrindar i Eskilstuna, jag lyckades inte öppna den.

   

Hej Ann Marie så du ville komma ut och hälsa på hundarna från de stora skogarna, trevligt.

   

Jo du förstår vi får aldrig nåt att äta, kan du bjuda på nånting? Jo vi fick godis.De där köttbullarna vi nyss ätit de var förträngda och glömda.

   

Jaha nu ska vi gå en sväng i centrala stan. Finns alltid en massa spännande där.

   

Sigrid fick rasta Ann Marie. Men hon fastnade överallt för det var så mycket intressanta dofter. Ja alltså Sigrid, Ann Marie har ju usel människonos.

   

Jaha och matte tänker försvinna. Jag insåg att det var bäst att lägga mej ner och väga ett par ton. Ann Marie är säkert en hundnappare som kunde ha släpat iväg oss till okänd plats.

   

Så här såg det ut när matte kom tillbaka. Jag hittade hittat en högre plats där jag kunde ha stenkoll på dörren som matte försvunnit genom men vägde fortfarande ett par ton.

   

Sigrid hade kört i Ann Marie att hon frös så hon satt minsann i famnen på henne.

   

Skulle gå en sväng till Kollade ån men den bestod bara av en massa is.

   

Sigrid hon rullade sej fram, överallt ska man rulla tydligen. Märklig hobby, jag föredrar att rulla i de noga utvalda högarna efter Rådjur och såna finns inte i städer.

   

Överallt luktar det spännande. Rör sej mycket hundar och annat spännande.

   

Hej då Ann Marie. Vi kommer nog och rastar dej igen nån gång framöver när vi är i Eskilstuna och tänker vara stadshundar.

   

Va? Ska vi till Köttbullerestaurangen igen? Helt okej för vi hade kunnat käka mer. Men matte skulle bara lämna böcker till sin mamma så några fler köttbullar blev det inte.

   

Var är bilen? Hitta en liten grå bil på en stor parkering är inte alldeles enkelt alla gånger och matte glömmer alltid var hon parkerat. Fast vi hittade den ganska snabbt. Åkte hem, lämnade Sigrid.

Hem till mej och matte släppte bara in mej.

   

Rottis Helga behövde hjälp av matte idag att komma ut. Tydligen hade de diverse diskussioner om det räckte med tvärnit vid rabatten för att kolla dofter.

   

Men Helga var allt tvungen att gå en sväng, fast överallt var det en massa som skulle undersökas.

Jag har mest slappat resten av dagen. Man blir trött av en massa nya dofter och intryck.

Av Wilma Border collie - 13 februari 2018 18:10

Haft en synnerligen vanlig hunddag. Fast inget hämta Sigrid i morse, är visst nån sån där period nu igen när hennes matte inte är på jobbet utan Sigrid hänger bara med på långrundan. Tycker att hennes matte kunde jobba dygnet runt eller nåt.

Men när det var dags för längre runda så fick jag hämta Sigrid.

   

Där borta ser det väldigt bra ut. Dixie som vi inte har sett på väldigt länge och Rick.

   

Självklart så ville Dixie ha ost, det är det bästa hpn vet. Självklart fick hon och vi slickade tillsammans men Rick han fick inte närma sej.

   

På Heden träffade vi Inez också så vi lekte en del tillsammans.

   

Följde med dom i skogen för matte skulle plocka en del blåbärsris. Är visst dags för hundlig assistans i morgon och det där riset har med det uppdraget att göra.

   

Jaha de leker Hunden på täppan igen. Jag utsåg mej till domare, nån måste kunna avgöra vem som vinner.

   

I skogen har Ossyhusse gjort stora högar med sån där konstgjord snö. Ska visst göras i ordning till de som åker skidor. Enligt Inez var de utmärkta att klättra på.

   

Sigrid kom på att Ricks matte hade blodpudding så hon tiggde sån. För övrigt så skötte hon sej riktigt bra. Bara ett par gånger hon hade planer som snabbt och effektivt stoppades av matte.

   

Skildes åt vid vägen mot Ossy. Fast Inez hon hade inga planer på att hänga med sina människor och försökte följa med oss. Men så försvann hon till sin matte.

   

Jo den här stenen brukar ge ost. Kan vi få?

   

Finn ett fel i bilden. Vi hann inte få osten innan Inez var tillbaka och hade knuffat ner mej. Slutade med att jag och Sigrid fick ost men inte Inez. Det ska inte vara belönande att rymma till oss.

   

Vi gick vidare med Sigrid som fånge eftersom det var alldeles för mycket nosen i högläge vilket innebär planering av otillåtna rymningar. Tänkte leta efter Ossy men han syntes inte till.

   

Jaha där kom Inez och Rick igen. Tydligen var vi roligare än deras människor.

   

Skulle följa sjökanten så det blev koppelfångar av både mej och Sigrid. Den sistnämnda hon trodde att hon skulle ut och springa på isen. Skulle hon inte alls. Sånt är synnerligen förbjudet.

   

Fast ute på isen var det en massa människovalpar som pimplade. Lika bra att vi var fångar för sånt skulle vi inte lägga oss i.

   

Har skilts från de andra två och fortsatte själva. Inte var det nån korvservering idag inte. Var mycket bättre i lördags. Egentligen borde de sälja korv här varje dag.

   

Gick spårvägen tillbaka .Fanns ingenting av intresse på den, eller jo om man heter Sigrid så fanns det en del men hon var ju fånge å hon kunde inte dra på allt hon tänkte.

   

Detta är hunden helt utan trafikvett. Ligga och rulla mitt på gatan är enligt Sigrid väldigt viktigt. Tur att den var alldeles övergiven just då.

Gick hem med Sigrid till hennes hemma. Nu tar det tills i morgon innan vi ses igen.

   

Snöade massor när jag skulle gå hem. Onödigt, behöver faktiskt ut i en massa skogar som inte går att nå just nu.

   

Kan du möjligen öppna och släppa in mej? Jag håller på och blir dränkt av snöeländet! Blev insläppt, käkade och sov ett tag.

   

Hallå Susanne! Jag VET att du har öppet och jag är godissugen.

   

Jo jag kom in och fick mitt godis, precis som det ska vara.

   

Sen hade jag sån ur att en av alla mina tvåbenta vänner kom in i affären och hon har minsann också godis. Mycket gott var det.

   

Och i Malmköping där vara julen till påsk eller nåt. Julgranen den står kvar på torget alldeles bortglömd och övergiven. Matte säjer att för några år sen så var den kvar så länge att den pryddes med påskfjädrar.

I morgon väntar som sagt hundligt assistansjobb. Hoppas köttbullerestaurangen är öppen för det är tydligen väldigt förkylt där och matte vill inte bli smittad.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ wilmablogghund med Blogkeen
Följ wilmablogghund med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se