wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 20 februari 2018

Kurs med Sally

Av Wilma Border collie - 20 februari 2018 18:06

I dag var det dags. Sally skulle följa med mej och Sigrid alldeles själv.

Jag gick i väg för att hämta dom, jo jag hade matte med mej också.

   

Näääää Sally tänker INTE följa med oss nånstans. Totalvägran i hallen. Med lite lockande så följde hon med, men efter två meter på gatan var det tvärstopp. Hjälpte inte att vägra, det var bara för Sally att använda benen och följa med.

   

Ja du Sigrid, det verkar som om det kommer att ta tid att komma i väg nånstans.

   

Sally vägrade igen. Hon ansåg att gå så där 25 meter det räckte. Men matte vann över henne igen. Detta upprepades många gånger.

   

Men plötsligt händer det. Sally har insett att matte är extremt envis och det gick inte att vägra. Bara att använda benen och följa med.

   

Vi kom till sjön och se där tänkte Sally inte alls vara med. Tvärnit och så försökte hon gå hem. Fungerade inte.

   

Jag och Sigrid vi lekte och hade massor med skoj. Tänkte att Sally kanske ville vara med. Ville hon inte hon var upptagen med att försöka gå hem.

   

Vi behöver energi, alltså såg vi till att få ost. Behöver mycket sån eftersom vi planerade att vi skulle lära Sally en massa vettiga hundkunskaper.

   

Sally som älskade ost i går, bestämde sej för att den nog var giftig idag. Förstår inte varför matte hade hysteriskt roligt åt henne.

   

Vi tränade en del på inkallning. Ja inte jag, men Sigrid behöver verkligen underhålla de kunskaperna just nu.

   

Hittade en del spännande spår att undersöka. Självklart berättade vi för Sally om allt spännande man kan känna doften av här.

   

Nu är det kurs. Vi hoppade upp på det fallna trädet. Detta ger alltid ost eller annat gott. Sally som helt plötsligt kom på att ost inte är giftigt försökte tigga fast hon var på marken.

   

Efter en del övertalning så fattade hon att det var upp på stammen hon skulle för att få belöning. Blev massor med beröm och självklart ost.

   

Isen den lär nog hålla att gå på för nån hade kört fyrhjuling. Men vi hade i alla fall inte ut på den att göra.

   

Jo Sally du förstår att den här båten är också ett bra ställe om man vill ha godis och beröm. Men båt det var överkurs för Sally idag. Ja, ja kommer säkert fler tillfällen.

   

Som vanligt, hade inte Sigrid varit koppelfånge hade hon dragit på sina förbjudna isäventyr.

   

Sorry tjejer, det finns inga spår av Ossy. Hade passat bra att presentera Sally för honom, hon behöver träffa fler hundar och då är Ossy perfekt så snäll som han är.

   

Sigrid hon spanade, tror hon trodde att det kanske var hundträff idag igen. Men inte alldeles övergivet.

   

Fast Sally fick noggranna instruktioner av Sigrid om vad som händer på lördagar med alla skoj hundkompisar och trevliga människor.

   

Nästa utmaning för Sally. Lära sej att hoppa upp på stenar. Gick bra efter en del övertalning.

   

Och belöning blir det självklart.

   

Sigrid hon rymmer alltid här om hon får chansen. Men som den koppelfånge hon var så kunde hon glömma att dra på äventyr.

   

Nästa utmaning för Sally. Hon har garanterat aldrig hittat en tall där det växer ost. Efter lite funderande så rensade hon allt.

   

Jag kollade och det fanns inte ens mikroskopiska lämningar kvar. Hitta ost på träd var väldigt uppskattat i Sallys värld.

   

Vi gick genom Tråkskogen som koppelfångar. Nåt om att vi inte skulle springa i skidspåret.

   

Fast vi hade med kurs med Sally. Nu var det sitta på bänk. Hon klarade det också.

   

Sen träffade vi Ronnie. Lagom läskig ansåg Sally och Ronnie han hade bara ögon för matte eftersom han vet att han får ost av henne.

   

Vi fick passa Tråkapoteket i flera minuter medan matte hämtade nån tråkmedicin. Precis när vi skulle gå vidare så kom Inez som rastade sin husse. Sally var väldigt avvaktande och bilderna blev bara sudd.

   

Hann inte så långt innan vi träffade Sniff. Trevligt tyckte jag, Sigrid ansåg att han skulle dö och Sally var faktiskt lite intresserad. Kommer säkert att bli bra bara hon får träffa några fler av våra kompisar. Vi har ju ett stort umgänge.

Gick hem med Sigrid och Sally. Tror Sally var ganska trött efter alla nya intryck och min och Sigrids kurs med henne.

I morgon gör vi nåt annat och så ska vi nog lära henne mer viktiga hundkunskaper.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards