wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 31 januari 2018

Ännu ett nytt ställe

Av Wilma Border collie - 31 januari 2018 18:07

Idag skulle det där som inte blev av i går utföras. Hämtade Sigrid och hennes matte och sen skulle vi åka nånstans.

   

Så där ja, nu har vi hamnat på ett nytt ställe igen. Mycket trevligt fler nya ställen till mej och Sigrid.

   

Fick vara på fria tassar ganska snabbt. Mycket bättre att kunna gå som vi vill och kolla in allt intressant.

   

Tänk så mycket spännande det finns på såna här nya ställen. Massor att lukta på och en massa spännande dofter. Vi hade tassarna överfulla hela tiden.

   

Så klart jag kommer när du kallar. Bäst att sköta förtroendet att få vara på fria tassar. Extre noga så här på nya ställen.

   

Efter att ha gått genom en komonsterhage (tur att det nu är årstiden när de är hemma i sina monsterhus) så kom vi in i skogen. Ännu mer att kolla. Nya skogar är spännande.

   

Jag har varit duktig och kommit när matte kallade, alltså kom osttuben fram.

   

Inte bara jag som är duktig. Sigrid hon hade så bråttom att öronen fladdrade när hon kom rusande. Självklart fick hon samma bra belöning.

   

Vi fortsatte vårt utforskande av den här nya skogen. Mycket spännande fanns det. Hörde hur människorna pratade om bra svampmarker. Låter trevligt då kan nog jag och Sigrid få jobba här också när det blir säsong igen.

   

Sigrid ville leka. Hade egentligen inte tid med sånt men ställde upp en del. På nya ställen finns det så mycket annat att ägna sej åt också.

   

Hörru, det är väl inte så att du tänker vara rymningsbenägen idag också? Tänkte eftersom hundnapparen och fångvaktaren Sigridmatte är med och jag hörde hur de pratade om saker som skulle göras.

   

Verkade ganska lugnt just då så jag undersökte en bäck som jag hittat. Hålla reda på var det finns vatten är ett viktigt hunduppdrag.

   

Sigrid hittade också intressanta vattensamlingar. Att de var mer eller mindre istäckta spelar ingen roll vatten som vatten. Men om det faller som regn då fryser Sigrid nästan ihjäl.

   

På väg tillbaka. Matte hade fortfarande inte försvunnit men jag hade stenkoll på henne. Egentligen borde det nog införas koppeltvång på henne.

   

Gick åt en massa tid till detta passa Pelle Peugeot. Först på ett ställe, sen var det den där tråkiga ICA parkeringen i Flen och bilden togs vid sista stället där matte var och köpte nåt så bildörrarna inte fryser ihop.

Åkte hem och när Sigrid skulle till sitt hemma så blev jag erbjuden att följa med. Skulle inte tro det! Vet att där väntar månader av fångenskap medan matte är spårlöst borta. Slapp bli fånge idag.

   

Öppna! Jag har minsann sett att Susanne har sin affär öppen och jag behöver in nu!!

   

Kom in och sen var det bara att berätta att hemma får jag ingen godis och det är aldrig nån som bryr sej om mej. Fick både godis och umgänge.

För en stund sen så knackade det på min dörr och utanför var Labrador Alice. Mycket trevligt för hon är en bra kompis. Hennes matte skulle prata med min matte och människorna hade idéer om att vi kunde leka lite ute på gräsmattan. Vadå leka när det regnar? Människorna borde fatta att det är inget bra lekväder. Dessutom glömde matte kameran. Leka det kan vi göra en annan dag när det inte regnar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards