wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 30 januari 2018

Lekt med Ossy och fångenskap

Av Wilma Border collie - 30 januari 2018 18:15

Sigrid hälsar och tackar för alla grattishälsningar hon fick igår. Hon är mycket nöjd med sin födelsedag.

Blev idag och människorna hade en plan. Fast delar av planen ställdes in direkt eftersom den handlade om att köra bil på småvägar och det var snorhalt efter en massa snöfall i går. Ska inte lägga bilen i diket om det går att undvika.

   

Slutade så här, vi skulle ta en runda i hemmaskogen innan det där andra skulle göras. Jag och Sigrid vi sprang mycket. Hade inte träffats sen igår och då finns det alltid saker att ta igen.

   

Vad ska vi hitta på tycker du? Alltid bra att ha en kompis och planera tillsammans med.

   

Lekte en del, sånt är skoj.

   

Detta var nåt nytt. Vi hittade först en pistmaskin och när vi kollade på den så gick det att leta godis på den. Pistmaskiner är alltså bra prylar. Fast jag hörde att matte pratade i telefonen och det lär mindre trevligt.

   

Sigrid är väldigt smart. Hon klättrade upp för att nå det godis som fanns högst upp på den. Var visst meningen att jag skulle ha hittat det, men strunt samma vi hittade så det räckte till oss båda.

   

Men titta!!!!! Långt där borta kommer Ossy. Han hade säkert hört att hans två favoritbrudar närmade sej.

   

Sigrid springer alltid och möter honom och se försöker hon se ut som om hon hittat honom alldeles på egen tass.

   

Jaha nu gäller det att prata ihop oss om vad vi ska hitta på. Nåt skoj måste det bli.

   

Vi började med de gamla stockarna. Ossy har lärt sej att det är lönande att klättra upp på dom. Visst fick vi ost för besväret.

   

Sen bestämde vi oss för att gå och leka en stund.

   

Började med att springa tillsammans, tänk vad vi har skoj.

   

Ha! Jag har minsann lärt mej av Sigrid hur man leker Pitbull. Ni ser väl hur Ossy skriker av skräck när jag anfaller?

   

Ingen fara han överlevde och vi är självklart de allra bästa vänner.

   

Ossy och Sigrid lekte också en hel del. Fast det blir inga brutala brottningsmatcher mellan dom. Jag som visste att det var otrevligheter på gång ägande en massa tid åt att ha stenkoll på matte. Visste att hon planerade att rymma.

   

Men visst Ossy du och jag vi älskar varandra. Faktiskt så är han min och Sigrids allra bästa kompis och han älskar oss också.

   

Fast Ossy älskar innehållet i mattes ficka. Här vill han åt nåt.

   

Nu var det osten så han fick. Sen lekte vi lite mer och jag fortsatte vakta den rymningsbenägna matte. Sen var det dags att skiljas åt, Ossy fick sitt ben och var nöjd och belåten.

 


Jag och Sigrid lekte lite mer och nu förvandlades Sigrid till Pitbull igen. Tur att jag har lärt mej att hantera det.

   

Precis som jag befarade. Utanför mitt hemma och jag släpas mot fångenskapen av Sigridmatte. Vill inte alls vara fånge. Matte skulle komma snart påstod hon. Men min fångenskap pågick i flera år.

Matte var och skjutsade sin mamma till en människoveterinär på Sjuka huset och några andra ställen. Jag försökte hela tiden att gå hem. Men Sigridmatte låser dörren och vägrar låsa upp den. Jag provade ofta och mycket om den möjligen var upplåst så jag skulle kunna gå hem. De korkade människorna påstår att det är nyttigt med fångenskap. Typ att jag lär mej att det är helt okej att vara hos Sigrid och hennes matte. Onödigt påfund och jag och Sigrid blev ju blåsta på köttbullarna.

   

ÄNTLIGEN! Matte har behagat hitta hem och kom och befriade mej från fångenskapen. Hade extremt bråttom hem. Litade inte på att hon verkligen skulle följa med eller komma på idéer om fortsatt fångenskap. Kan berätta att det är utmattande att vara fånge. När jag kommit hem så käkade jag lite sen somnade jag och sov djupt. Matte påstod att jag snarkade, men se det tror jag inte alls på. Jag snarkar aldrig.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards