wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 18 januari 2018

Halkat runt

Av Wilma Border collie - 18 januari 2018 18:09

Matte uppförde sej alldeles normalt i morse, inte några märkliga händelser som tur var. Jag gjorde ett försök att hämta Sigrid men misslyckades.

Men sen var det i alla fall dags att gå och hämta henne så vi skulle kunna hitta på nåt en stund.

 

Halt var bara förnamnet på hur det var. Men nu ska vi halka i väg nånstans där det förhoppningsvis är mindre halt. Vi gled ganska bra flera gånger på år väg mot bättre ställen.

 

Här var det ett tag sen vi gick, eller då var det sån isgata att vi fick vända men idag gick det bra. Nu ska vi hitta på nånting. Ska bara prata ihop oss om vad.

 

Vi lekte en massa för på gärdet gick det bra att springa och ingen lömsk halkig is nånstans.

 

Bäcken har i alla fall inte frusit ihop där fanns det öppet vatten.

 

Sigrid har som bekant många märkliga intressen. Detta är hennes senaste. Stoppa huvudet djupt ner i snön ofta och mycket.

 

Jag provade. Men nä det är inte min grej och snön döljer dessutom alla spännande dofter.

 

Ja jag kommer. Bäst att sköta ej för annars väntar fångenskapen.

 

Nu får det inte komma mer snö för då blir det bekymmer för Sigrid. Inte lätt att vara liten om snön blir för djup.

 

Ha! Jag har kommit och fått ost. Undrar om den där pricken långt bort tänker komma? Jodå Sigrid var på sitt skötsamma humör så hon kom.

 

Det är inte lätt att ha Sigrids päls när det är sån här blötsnö. De här klumparna satt på hennes ena framben. Matte plockade flera kilo från henne i dag. Typ lyfta upp Sigrid som ökat ett par kilo i vikt, befria henne från alla snöbollar och sen göra om samma sak fem minuter senare.

 

Den här busken kan blomma med köttbullar ibland. Kollade men det finns inte minsta spår av varken köttbullar eller korv.

 

Kom till en vägkorsning och enligt matte skulle vi åt det här hållet. Hörde nåt om att andra hålet kan vi ta nästa gång.

 

Hm, vi skulle nåt viktigt men snön avslöjade var vi tagit vägen. Bättre med barmark då kan vi smita mer obemärkt.'

 

Vi kom tillbaka. Sigrid hade förvandlats till en snögumma hela hon och matte rensade bort kilovis med snöbollar igen.

 

Fanns ett cementrör. Nån gång när vi gick förbi det så balanserade vi på det, men det skulle vi inte idag för matte trodde att vi kunde halka. Men vi höll på och gick igenom det istället. Lönade för det gav godis.

 

Detta är en ständig gåta. Hur kan två koppel trassla ihop sej så här? Matte har bara haft dom i handen och de lyckas alltid trassla ihop sej.

 

Var tvungna att gå en bit på stora vägen. Fördelen att det var inte halt och inte så mycket trafik heller.

 

Jaha, här bor minsann Dreamy. Vi både såg spår och kände doften av henne. Men vi ska träffas på lördag.

 

Hemma hos Sigrid var det katträff. Både hennes Nisse och en röd grannkatt som inte alls gillade mej. Tråkkatt! Lämnade Sigrid och gick hem till mej.

 

Matte hon läser och läser. Den här boken är enligt henne alldeles underbar. Så klart vi djur är lika smarta (och ibland smartare än människor)

 

Här är baksides texten. Denna bok borde alla läsa.

I morgon har vi visst en upptagen dag. Matte ska till människoveterinären, vi ska jobba som hundliga assistenter och så ska vi hinna med en runda i skogen också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 18 mars 18:01

Tänk i morse blev Basse levererad till mej! Jodå, han kom in, så käkade vi frukost, så gott att äta tillsammans. Sen la han sej under köksbordet och snarkade. Vissa är morgontrötta. Men sen när matte sa att vi skulle hitta på nåt, då behagade han...

Av Wilma Border collie - Söndag 17 mars 18:07

I natt hade det trillat ner en del onödig snö. När jag var ute för morgonrunda så var det alldeles vitt, helt onödigt.   Så framme hos Basse. På väg dit så var jag övertygad om att matte var mer dement än nånsin. För hon stannade på helt fel s...

Av Wilma Border collie - Lördag 16 mars 18:04

Efter den där bedrövliga ensamma dagen igår så blev det äntligen lördag. Klarade av de trista morgonrutinerna och passade enligt rutin dörren. Litar inte på att matte inte glömmer bort mej.   Basse var vaken och ute så han kom och mötte mej. V...

Av Wilma Border collie - Fredag 15 mars 18:05

Usch! Det där hemska pratet igår om att Basse skulle hänga med sin husse idag, blev verklighet. Hörde att hon pratade i telefonen och trodde att Basse var morgonpigg och på väg hit. Nä istället fick jag höra att det väntade en ensam dag. Tråkru...

Av Wilma Border collie - Torsdag 14 mars 18:05

Basse skulle inte åka nånstans i morse så jag fick hämta honom.   Han höll till på vanliga liftarstället och väntade. Fördelen var att vi serverades gott godis där. Sen velade matte mellan antingen ytterligare ett länge sen ställe eller lekpla...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards