wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 12 januari 2018

Ny runda

Av Wilma Border collie - 12 januari 2018 18:20

Den där eländiga förändringen med inget hämta Sigrid på morgonen håller i sej. Fast kommer visst att återgå till det normala om ett par veckor. Hoppas jag, våra rutiner ska inte förändras.

 

Nu befinner jag mej i vad mattes mobil bestämt att det heter GARDEROBEN. Den vägrar nämligen gå med på gathörn och ändrar alltid till garderoben. När mobilen inte bestämmer så är detta ett gathörn hemma hos mej och jag väntar.

 

Nu äntligen efter att jag väntat i massor med evigheter (matte utan tidsuppfattning påstår att det var en minut) så kom Sigrid. Vi har inte setts sen i går och det är minsann alldeles för lång tid.

Människorna hade bestämt att det skulle bli en runda som jag bara gått en gång för länge sen och Sigrid och hennes matte hade aldrig gått den.

 

Inte för att vi känner några i husen vi passerade men vi tänkte minsann undersöka varenda tomt. Blev hindrade.

Här var det väldigt länge sen, sist nån gång i våras och då gick vi och åt glass. Men nu skulle vi åt andra hållet.

 

Vatten i massor är det överallt. Här brukar det vara en smal bäck nu är det en riktigt bred å.

 

Äntligen är vi på fria tassar och kan springa som vi vill precis som hundlivet ska vara.

 

Vi provade att dansa runt en enbuske. De dementa människorna vi hade med försökte förtvivlat komma ihåg nån sång om gå eller dansa runt en sån men de misslyckades.

 

Massor att kolla. Helt nytt för Sigrid och eftersom jag bara varit här en enda gång så var det nytt för mej också.

 

Sigrid hon hade nosen i backen mest hela tiden. Vi gjorde en del avvikelser upp i skogen, men kom snällt varje gång människorna kallade.

 

Hittade en sten och vi kollade om det kunde vara en godissten. Det var det för Sigridmatte gav oss godis.

 

Självklart så var det en del inkallning också, vi skötte oss exemplariskt. För missköter vi den då är det slut på friheten.

 

Ännu mer att undersöka och kolla. Detta med nya ställen är jätteroligt. Massor med intryck och så måste nosen användas mycket och ofta.

 

Sigrid och hennes gropar. Tydligen går det bra att tillverka såna i gräs också.

 

Jag kollade men det fanns absolut inget intressant där. Tror att Sigrid har hjärnspöken ibland.

 

Sen tog vi chansen, det var nåt spännande i skogen Matte pratade i telefonen ( ovanligt va?) och Sigridmatte tittade på nåt. Borta var vi.

 

Som rutinen kräver kom jag tillbaka först. Vet ni hur varm och törstig man blir av att springa mycket och fort i terräng? Jag la mej ner och käkade snö både för att få lite svalka och släcka värsta törsten.

Sigrid kom också och vi fick förtroendet att fortsätta vara fria.

 

Men det var minsann spännande saker åt ett annat håll också. Nu började människorna som inte har en aning om hundlivets väsentligheter att låta irriterade. Vadå, vi kommer alltid när vi är färdiga med vad vi nu gör.

 

Ja, ja det var nog ganska korkat att glömma allt om inkallning för andra gången för vi blev fångar. Som tur var hittade vi i alla fall vatten att dricka.

 

Sen var det inte tal om några fria tassar inte. Vi blev fortsatt fångar, men det fanns så himla mycket att kolla.

 

Tillbaka inne i Malmköping och vi försökte igen med vår nya hobby att undersöka en massa tomter. Fortfarande inte tillåtet enligt tråkmänniskorna.

 

Jaha slut på allt skoj. Ensam och övergiven ska jag vandra till mitt hemma och Sigrid är på väg till sitt.

Hemma så somnade jag. Detta med nya ställen och alla intryck tar ordentligt på krafterna så jag sov gott.

Trist eftermiddagsrunda där det inte ens blev affärsbesök och inga jag känner ute heller.

I morgon blir det en mycket upptagen dag. Först är det dags för en sån där skoj hundträff hos Ossy. Lär bli mycket umgänge med många hundar och en massa skoj. Sen ska jag åka till Eskilstuna och vara hundlig assistent. Mattes mamma har fått komma hem från Sjuka huset och behöver hjälp med en del saker.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards