wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 24 december 2017

Min jul

Av Wilma Border collie - 24 december 2017 18:17

Jag försökte hämta Sigrid på morgonrundan, tänkte att hon nog längtar väldigt mycket efter mej. Hade ingen som helst framgång.

Så skulle jag ägna några timmar åt ett av mina viktiga uppdrag. I går hade matte idéer om att vi skulle gå min Sörmlandsledsetapp. Antingen fram och tillbaka eller vägarna hem. Men efter att ha sett hur snorhala och isiga spängerna var ställde hon in det. Finns spänger som man måste gå på (går inte att ta omvägar på grund av breda bäckar och sånt) och matte hade inga planer på brutna armar eller ben. Hade blivit en bra runda på dryga milen annars.

Vanliga vägen till början av min etapp var inte att tänka på för vägen såg ut som skidskobana.

 

Men det finns en annan väg och den skulle vi ta. Nu är jag utsläppt ur bilen och på väg. Även här var vägen rejält hal så jag fick vara koppelfånge en bra stund av säkerhetsskäl. Inte bra om jag skulle springa snabbt halka och göra mej illa.

 

Men i vägkanten där porlade en liten bäck som om det var vår.

 

Så mindre halkigt och jag fick vara på fria tassar. Var ett tag sen jag gick den här vägen så det var massor att hålla koll på.

 

Jaha så var då skogen stulen. Enligt matte har det varit på gång i flera år och nu hade det hänt. Faktiskt så höll de på förra gången jag var här tillsammans med Sigrid men då kom vi från andra hållet.

 

Dasset det har hamnat på prärien, all gammal granskog är borta.

 

Jag hoppade som vanligt upp på bordet vid skärmskyddet. Brukar ge godis att göra så.

 

Jodå jag fick ost för besväret.

 

Matte grejade med gästboken. Dags att ta bort årets papper så vandrarna kan räknas och statistik skickas till Sörmlandsledens kansli.

 

Skulle gå en sväng i skogen. Hittade Svarta trumpetsvampar i dag igen. Fick en massa beröm, men de mår inte bra nu. Ja, ja snart är det ny säsong.

 

Här var vägen rena skridskobanan, hotades med koppel om jag inte gick riktigt försiktigt och matte var glad för extraklorna på kängorna.

 

Har aldrig sett så mycket vatten i den här bäcken förut. Den blir nog snart en älv.

 

Vi var inte ensamma i skogen, jag hörde minsann nåt på andra sidan bäcken/älven.

Såg aldrig vad det var, men nåt djur som var ute och rörde på sej

 

Som sagt spänger och små broar är fullkomligt livsfarliga nu. Jag hade planer på att gå till andra sjön men matte vägrade.

 

Det lönar sej att vara fyrbent etappledare. För på en markeringsstolpe fanns det en massa ost. Städade bort all.

 

Dags att gå tillbaka till bilen igen. Jag hade varit ganska länge i skogen och det är en bit till bilen.

 

Hittade Vinterskivling på väg tillbaka. Men de är kvar i skogen, matte hade ingen lust att plocka såna.

Åkte hem och det var väldigt trevligt att komma hem.

Julklappar till mej!!

 

Först öppnade jag ett paket från Sigrid.

 

Hittade en skoj leksak som låter massor, den tänker jag ha mycket skoj med.

 

Sen var det dags för nästa paket. Det var från matte, min kompis Terra och hennes människor i Halland.

 

Jag fick ett nytt aktivitetsspel och flera påsar med mitt favoritgodis och nåt annat godis. Spelet var redan laddat med godis och jag kunde inte vänta så jag provade det redan medan det var kvar i kartongen. Superbra spel, jag fick fundera en del för att lösa det.

 

Så här ser det ut. Jag tänker minsann ha mycket skoj med det. Fast jag hoppas att matte gömmer kartongen så inte Kleptoman Leya läser på den. Står nämligen att det lämpar sej även för katter!!!

Katterna då. Jo självklart har även de fått julklappar. Extra gott käk som de smällde i sej snabbt och en massa godis som de gillar. Matte försökte ta bilder, men det blev bara konstiga suddiga.

Sen har jag slappat, gått en eftermiddagsrunda och så har det varit lugnt och skönt precis som det ska vara.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards