wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 november 2017

När matte har fel och vi rätt

Av Wilma Border collie - 9 november 2017 18:08

I morse var matte mer dement än vanligt. När jag skulle ut så ägnade hon massor med tid åt att leta efter Sigrids koppel! Kan meddela att det hittade hon självklart inte eftersom Sigrid var hemma hos sej och skulle bli hämtad. Lyckades leda människan rätt så inte Sigrid skulle bli bortglömd.

Så var vi lovade att få åka till skogen. Jo vi hamnade i bilen och åkte. Först var matte på jakt efter den person som har koden till den där nya vägbommen Men han var inte på plats så det får bli en annan dag.

 

Här har vi inte varit på massor med månader. Det är en annan väg som också leder till min Sörmlandsledsetapp. Nu skulle vi gå den. Eftersom vägbommen var öppen så fick vi vara koppelfångar.

 

Massor med intressanta dofter fanns det, vi hade fullt upp efter många månaders frånvaro.

Helt plötsligt så kom det massor med bilar och stannade en liten bit bakom oss. Ungefär då hade matte tänkt släppa oss på fria tassar.

Nä vi fick fortsätta vara fångar ett tag till eftersom matte inte visste om det var jägare i alla de där bilarna.

 

Så äntligen på fria tassar, mycket roligare att kunna springa som vi vill.

 

Drog in i skogen, här brukar det växa en massa Champinjoner och såna skulle vi titta efter. Fast matte trodde att de skulle vara döda eftersom det varit så kallt.

 

Fanns en enda Champinjon och den levde. Troligen årets sista

 

Sen bestämde jag och Sigrid att vi minsann skulle utföra mer svamphundsjobb. Jodå visst lyckades vi. Här är det markering på gång. Men matte påstod att vi säkert markerade svart slem för de Svarta trumpeterna borde inte ha klarat sej.

 

Hade de visst gjort så vi fick välförtjänt belöning.

 

Fanns de på ett ställe så skulle det nog finnas mer. Sigrid gav sej ut och letade.

 

Fanns massor och inte hade de dött av kylan heller. Hörde matte prata om att de säkert käkat frostskyddsmedel.

 

Vi har hittat mera och placerade oss på en sten för att övervaka mattes plockning. Dessutom hade vi väldigt bra koll på omgivningen.

 

Nu skulle skärmskyddet kollas, vi kom inte dit sist på grund av alla svampar. Fast jag och Sigrid ansåg att det skulle tas en skrytbild. Gick inget bra, matte hade bara stoppat en tygkasse i fickan för korg var enligt henne onödigt att släpa på.

 

Sigrid kollade så att allt var okej i skärmskyddet och det var det. Matte kollade gästboken och det hade varit en del vandrare där sen sist.

 

Skulle gå tillbaka. Vi passade på att leka en massa eftersom vi visste att vi förr eller senare skulle bli koppelfångar.

 

Sen drog Sigrid upp i en backe och satte igång att leta. Hängde på jag också.

 

Jodå vi hade minsann hittat ännu mer Svarta trumpetsvampar som alla levde och var fina. Fick mycket beröm och dessutom hade vi lyckats hitta ett nytt ställe.

 

Detta är en Blek kantarell, de borde vara slut sen länge men denna hade vaknat väl sent. Fast den hade inte tålt alla minusgraderna och mådde inte så bra.

 

Sen blev vi fångar. Närmade oss området där alla bilarna hade stannat.

 

Kanske lika bra att Sigrid blev fånge för hon hade planer på att ge sej in i skogen. Hon ska inte alls ge sej ut och jaga Hälge eller Vilda grisen.

 

Där alla bilarna stannat var det en massa hundar och människor. Såg ut som om de tränade hundarna i nåt med jakt.

 

Hemma så tömde matte över all svamp i en korg. Måste säja att jag och Sigrid jobbade väldigt bra. Matte som påstod att det bara skulle finnas svart slem, fel hade hon.

När vi gick på eftermiddagsrunda så ångrade matte att hon inte hade kameran med sej.

Jag försökte slå in dörren till Rosa elefantaffären och Sigrid försökte hjälpa till. Vi hade tur och kom in och fick vårt välbehövliga godis.

 
 
Ludde

Ludde

9 november 2017 23:19

Bra att ni har ordentliga västar så ni syns i skogen om det nu skulle vara riktiga jägare i arten... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards