wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 november 2017

Perfekt lördag

Av Wilma Border collie - 4 november 2017 18:02

Här började dagen med lite lagom kaos. Matte som aldrig nånsin har ordning på helger trodde tydligen att det var Halloween nu och startade Malmköpings blodbad i köket. Hörde en massa otryckbara ord. När första blodbadet var bortstädat så satte hon genast i gång med nästa blodbad. Ännu fler märkliga ord och mer städande av blod överallt.

För er som nu tror att någon skadades eller mördades så ingen fara. Första blodbadet var en plastburk full med blod som sprack. Blodbad nummer två uppstod när flaskan som blodet skulle vara i vältes.

Precis när det var ordning igen efter blodbaden så kastade jag en sko på henne. Jag visste att jag skulle ut och nu var det bråttom. Insåg att slänga en sko var ett bra sätt att påkalla uppmärksamhet. Fick med matte ut.

 

Titta här! Jag visste minsann att Sigrid väntade utanför min port. Äntligen hade människorna fattat att vi behövde träffas fast det är lördag och Sigridmatte är så där onödigt ledig. Nu skulle vi gå och göra nånting.

 

Efter att ha nosat oss igenom halva Malmköping i jakten på snygga hanar så ägnade vi oss åt en massa lek vid sjön. Otroligt skoj hade vi, var tvungna att ta igen allt vi missade i går när vi blev koppelfångar.

 

Sigrid kan variera sina Pitbullattacker, nu var det nära att hon amputerade min svans. Men jag har den kvar som tur är.

 

Badade lite och ingen otäck is fanns det på sjön. Den dog tydligen snabbt igen.

 

Sigrid avstod bad och stod bara och drömde. Våra hormoner styr våra liv just nu.

 

Fortsatte mot skogen för där skulle vi göra nåt vi inte gjort på länge.

 

Hm, matte tänker försvinna vi är koppelfångar och ska passa Sigridmatte. Vägrade röra oss ur fläcken. Tänk om hon skulle hundnappa oss.

 

Matte smög runt och rastade Vilda grisens klöv och skvätte blod omkring sej.

 

Hon återkom så vi fortsatte i skogen och där hade vi sån tur att det blommade ett ostträd. Finns inga spår kvar av några ostblommor på det längre.

Skulle gå tillbaka och vi stack före.

 

Det var länge sen sist men både jag och Sigrid vet minsann vad vi ska göra så vi började spåra alldeles på egna tassar.

 

Titta här hade minsann Vilda grisen tappat en klöv. Fick massor med beröm när den var hittad.

 

Men spåret fortsatte, jag hade nosen i backen hela tiden.

 

Sigrid syns bakom mej och hon är otroligt duktig på det här med spår.

 

Där var den! Nästa bortslarvade Vilda grisklöv. Jag försökte slita bort den men matte hade bundit fast den. Undrar om Vilda grisklövar är rymningsbenägna?

 

Sigrid var mer intresserad av allt blod än klöven. Spelar ingen roll, detta är superskoj och ger en massa bra hjärngympa. Vi spårar ju bara som aktivering, blod eller klöv har inte så stor betydelse bara vi hittar rätt.

 

Sen bestämde vi oss för att leta efter Ossy.

 

Vilken tur vi hade vi hittade minsann Ossy som blev så glad över att se oss.

 

Lekte en del och så fick vi leta godis för det kom andra hundar som rastade sina människor. Finns inte en smula kvar av godiset.

 

Nu kunde jag utföra det där uppdraget jag försökte med förra helgen. Ge Ossy present från Terra. Han älskar vita ben och jag hade fixat sån från Terra och hennes människor.

 

Jag äter egentligen inte vita ben. Men för att hålla Ossy sällskap så tuggade jag en del på ett. Sigrid hon nobbade helt ben och käkade gräs i stället.

 

När vi skulle gå vidare så såg det ut så här. Ossy låg och tuggade på ett ben med de andra bredvid sej. Mycket lycklig Ossy. Tur att han inte vet att jag har fler uppdrag att utföra som berör honom.

Jag och Sigrid skulle gå hem och inte skulle Sigrid med till mej. Hörde bara det där korkade ses på måndag.

Somnade när jag kom hem, tar på krafterna att använda både nos och hjärna i skogen.

Trist eftermiddagsrunda, inga jag känner ute.


 
 
Ludde

Ludde

5 november 2017 16:19

Verkar korkat att lägga blodspår hemma! Mycket roligare i skogen. Jag får mest följa godisspår och trottoarer, men det är rätt okej det med... Kramis!

http://hundenluddesblogg.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< November 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards