wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2017

Umgänge och en massa svampvatten

Av Wilma Border collie - 12 oktober 2017 18:17

Eftersom jag och Sigrid hade förmånen att få umgås hela kvällen i går så skulle hon få prova att söka godis i handduk. Mattes plan var att fotografera eller filma Sigrid.

Men hon glömde en viktig detalj stavas Kleptoman Leya.

 


Den här väldigt, väldigt oskyldiga lilla katten har nämligen kommit på det där med handduken och godiset. Eftersom den oskyldiga Kleptomanen är större än Sigrid så blev det inga bilder. Matte fick lov att hålla fast Leya för att Sigrid skulle få lösa hur man hittar godis i handduk. Kleptomanen knuffade nämligen brutalt undan Sigrid.

Sen blev det idag, hämtade Sigrid och ute föll det svampvatten.

Nedfallet upphörde och vi skulle ut nånstans.

 

Som sagt det är roligare att springa när man är två och kan jaga varandra.

 

Fast jag vet inte varför Sigrid försökte söka skydd under min svans. Fast hon har varit på lite märkligt humör hela dagen.

 

Som här, jag brukar få vara nära hennes gropar men se i dag skulle jag försvinna långt bort till de riktigt heta trakterna att döma av alla svordomar hon fick ur sej.

 

Helt plötsligt kom Rick rusande, han hade minsann upptäckt att vi var nära och rymde från sin matte.

 

Sigrid och hennes märkliga humör. Nu råkade stackars Rick illa ut. Hon skulle minsann slita strupen av honom vilket hon högljutt meddelade.

 

Fast sen kunde de i alla fall bada tillsammans.

 

Vi lyckades se snygga ut alla tre samtidigt också. Kan ha att göra med att matte hade osttuben i handen.

 

Sen lekte vi faktiskt alla tre även om Sigrid hela tiden uttryckte en massa åsikter.

 

Jag och Rick hade några skoj dragkamper om pinnar. Anställde Sigrid som domare. Men det är så usel kvalitet på pinnarna att det blev oavgjort hela tiden eftersom de gick i två delar

  .

Sen hittade vi Inez också som var på jakt efter sällskap.

 

Lerhögar är trevliga ställen särskilt när det är blött ute och eftersom det börjat falla svampvatten igen var denna väldigt lerig och bra.

 

Jag och Rick körde fler dragkamper, mycket skoj.

 

Stackars Inez hon har problem med sin hals och låter illa när hon anstränger sej. Alltså var hon tvungen att vila i bland.

 

Men efter lite vila så kan man ge sej högt upp i träden, eller i alla fall på detta som snart lär ligga på backen.

 

Det gäller att hålla sej undan när fyra hundar bestämmer sej för att springa mycket och snabbt.

 

Inezmatte skulle titta efter Trattkantareller. Jo hon hittade och försökte plocka i plastpåse. Matte som inte går ut utan nåt att plocka svamp i var försedd med mycket lämpligare papperspåse. Svamp i plast blir förstörd tämligen omgående.

Sigrid försökte träna men det är inte lätt med människor som plockar svampen under nosen på henne. Vi får jobba en annan dag om inte annat så nästa vecka när alla våra skogar är tillgängliga igen.

 

Fast Sigrid hon skulle kunna jobba som gropkollare. Alla gropar de gräver för det där elljusspåret i Tråkskogen kollade hon noga.

 

Nu är vi nästan hemma igen, eftersom det fallit en massa svampvatten var det väldigt skönt att närma sej hemma och kunna läka alla skador.

 

Sigrid var rejält blöt och det syns hur missnöjd hon är över det.

Ja, ja vi torkade snabbt som tur var. Sov gott ett tag medan det fortsatte att falla svampvatten.

Trist eftermiddagsrunda, inga vi känner ute och de bra affärerna var stängda. Sen när jag lämnade hem Sigrid hörde jag nåt otrevligt. Vi ses på måndag!!!! Vadå TRE dagars skilsmässa?? Korkade påhitt med ledig Sigridmatte.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards