wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2017

Jag har fått en Ekorre!!!!!!!

Av Wilma Border collie - 5 oktober 2017 17:55

Anade oråd i morse när jag inte skulle hämta Sigrid på morgonrundan. Började tro att det var så illa att vi inte skulle träffas idag.

Sen hamnade jag i min bil och å blev det mycket bättre. Matte åkte och hämtade Sigrid. Var bara nåt med hennes mattes arbetstider idag.

 

Nu så är vi i skogen. Var här med den där Skånska flocken när de kom och nu skulle vi kolla om det fötts mer svamp. Matte sa att vi skulle titta efter Kungschampinjoner.

 

Började på ett annat ställe och här luktar det minsann svamp.

 

Jodå över allt växte det såna här Svarta trumpetsvampar. Nu har de helt plötsligt bytt namn till Svart ogräs. De finns precis överallt just nu.

 

Här har Sigrid varit duktig och markerat ett gäng. Självklart massor med beröm för väl utfört svamphundsjobb.

 

Massor fanns det på ett litet område, tycker det blev en bra utdelning.

 

Inte alltid det är så lätt att vara liten när den intressanta doften sitter högt upp. Men Sigrid löste det bra och nådde faktiskt det hon ville dofta på.

 

Så skulle de där Kungschampinjonerna kollas. Jo jag hittade en riktigt stor och slickade mej om munnen medan jag väntade på belöningen. Fick självklart ost.

 

Sigrid var lika duktig hon och hittade många mindre.

 

Visst är de fina? Dessutom en mycket god svamp.

 

Tycker att vi jobbade väldigt bra i skogen, korgen var rejält tung och alla Svarta trumpeter har packat ihop sej så egentligen var de ännu fler.

Sen skulle vi åka vidare

 

Blev väldigt bra för vi hamnade i Grisöronaffären. Nu gäller det att fundera ut vad jag vill ha för nåt.

De här vita tuggringarna ser väldigt goda ut. Matte upplyste om att jag faktiskt inte äter såna, eller det har jag gjort när det har tillhört Terra. Annars brukar jag bara rynka på nosen åt dom

 

Ge hit! Jag är inte sämre hund än att jag kan ändra mej. Nu har jag bestämt att jag ska köpa såna.

Vi kollade in en massa andra intressanta saker och provsmakade lösgodis. Matte köpte en ny reflexväst till mej eftersom den andra är spårlöst försvunnen. Nu blir det så mycket vapenkramare i skogarna att jag måste synas ordentligt.

 

Matte visade mej nåt och frågade om jag ville ha det. Jo det var superskoj att leka med i affären så jag fick det.

 

Klar med mina viktiga inköp och nu vill jag ha godis. Fick självklart sånt.

 

Sigrid fick också och hon hade alldeles glömt att förra gången vi var här fick hon stanna och bli både badad och klippt.

 

Hemma igen och detta är vad matte köpte till mej. En Ekorre, hon ansåg att jag behövde ha en egen sån. Hm, jo den är skoj men jag vill fortfarande ha en alldeles egen levande att umgås med.

 

Så var det de vita benen. Terra har faktiskt lärt mej att vita ben är gott! Jag åt snabbt upp en av de där tuggringarna. Ska nog köpa fler vita ben nästa gång jag är i Grisöronaffären. Sigrid blev erbjuden det ena men hon ville inte ha.

Gick på eftermiddagsrunda och vi lyckades i alla fall hälsa på i Rosa elefantaffären och få godis. Inte skulle Sigrid gå hem heller, har sån tur att hon ska vara kvar hos mej tills det är dags för sista kvällsrundan.

 
 
mollesnutten

mollesnutten

6 oktober 2017 06:39

Ser faktiskt ut som du lipar åt matte när du hitta svampen.

http://mollesnutten.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards