wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 8 juli 2017

Ganska sorglig dag

Av Wilma Border collie - 8 juli 2017 17:36

Det är en sån där låg och sorglig dag i detta hus. Precis ett år sedan Sigge Svamphund vandrade över regnbågsbron så jag har fått jobba en del som trösthund.

Skulle ut ett tag på förmiddagen.

 

Började med att hamna på bakluckeloppisen och träffade Inezmatte en snabbis.

 

Men jag ska gå och handla, där framme är det enda stället som är bra för hundar.

 

Jodå, jag fick självklart min korv och sen var det slut på loppisbesöket, jag skulle åka till skogen.

 

Titta vad som hände när jag satt i min bil, det började falla svampvatten.

Åkte till skogen i ett mycket speciellt ärende. Vi skulle till Sigges grav och jag fick stå ut med att vistas ute i svampvattennedfall.

Eftersom Sigge var så extremt duktig svamphund så skulle det enligt matte helst vara en svamp på hans grav. Men torkan gör att det inga svampar finns, matte plockade lite blommor och tog en grankotte. Sigge älskade grankottar och använde alltid såna i skogen. Men så på väg till graven så uppenbarade det sej en liten Björksopp trots torkan.

 

Så detta ligger på hans grav nu, enda bilden från skogen eftersom platsen med graven är hemlig. Fast jag vet precis, om matte säjer gå till Sigge går jag direkt till stället.

Åkte hem och inledde väntan på att Sigrid skulle komma. Jo, efter några års väntan så kom Sigrid och hennes matte bytte bort henne mot min bil. Gillar såna byten.

Vi skulle ut ett tag.

 

Hamnade i Tråkskogen i brist på annat. Kunde väl duga då.

 

Jag visade faktiskt mina färdigheter som svamphund. Markerade Ostronmusslingar på gamla stockar. Men de var så torra och eländiga att de står kvar i skogen.

 

Länge sen vi utnyttjade bänkar så det gjorde vi en stund. Sen drog vi mest runt och letade efter nåt skoj. Hittade ingenting

 

Men så kom vi på att vi minsann skulle leta efter Ossy, har inte lekt med honom på ett tag.

 

Synen som mötte matte, en öppen dörr och två försvunna hundar. Fick höra att vi inte alls ska rusa rakt in hos folk. Vadå, vi letade efter Ossy som inte var där.

 

För övrigt så blev vi bjudna på godis så det var väldigt bra att sticka dit.

 

Sen var det Sigrids tur att visa framtassarna som svamphund. Högt upp på stockarna så växer det Ostronmusslingar som hon fint markerade. De var finare än de jag hittade men dessa är kvar för att matte inte nådde dom.

 

Gick vidare och vid skidbacken så försökte Sigrid inleda en karriär som fågelhund. Hon misslyckades och hamnade i koppel.

 

Det kom några millimeter svampvatten men så lite att det fortfarande är torrt under träden.

Gick hem till mej igen, nu ska vi fördriva kvällen med nånting. Kanske träna lite trix och med tur plockar matte fram aktivitetsspelen.

 
 
Ingen bild

mej

8 juli 2017 19:16

Du får ta och träna matte i stockbalansering, när du är så duktig på det ska väl hon inte vara sämre? :-)

 
Ingen bild

hundlösa matten

9 juli 2017 10:20

Kära Wilma och Helena! I onsdags upptäckte jag boken som Sigge skrev med hjälp av matten, och blev genast förälskad i både Sigge och Helena, vilka underbara individer! Sen hittade jag Sigges blogg och förstod att hans matte blev helt förkrossad för ett år sen, men blev glad att du Wilma kunde hjälpa din matte genom att flytta till henne. Nu har jag läst ungefär halva Sigges blogg och varvar genom att läsa Wilmas blogg också, och det gör jag för att min egen käraste tik lämnade mig förra året och jag sörjer fortfarande. Bloggen här har hjälpt mig att komma ur min depression, för jag har skrattat och gråtit under läsningen. Tack för att ni finns! Varma hälsningar från en hundlös matte.

 
Ingen bild

hundlösa matten

9 juli 2017 13:21

Om när ett radarpar upplöses; det är inte alla tvåfotade som varit med om det. Upplevelsen av att vara så sammasvetsad att man uppnår förståelse är ett privilegium som sen drabbar hjärtat när man sen lämnas kvar alldeles vilsen. Tack vare Sigges och Wilmas bloggar skedde "islossning" i mitt hjärta, och det nattsvarta släppte in ljusstrålar. Jag vet inte hur jag ska tacka Helena för denna samhällstjänst, men kan vittna om att läsa bloggarna läkt mig mer än besök hos terapeut och sjukgymnast. Äntligen någon som förstår hur mycket livet med djur betyder, och som har orden. Varmt tack från mig, en hundlös vilsen isolerad före detta matte. Hoppas livet framöver blir bara bättre för er, Wilma och Helena.

 
Ingen bild

hundlösa matten

9 juli 2017 14:49

Med perfekt svampväder!

Så, nu ska jag inte kommentera mer :) Önskar er allt gott!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards