wilmablogghund

Alla inlägg under juni 2017

Av Wilma Border collie - 22 juni 2017 17:43

Blev ut och åka i dag också. Sigridmatte skulle följa med för hon har aldrig varit i skogen dit vi skulle.

Hamnade på Sagostigen för våran korta Sörmlandsledsetapp skulle kollas.

 

Jag tänker faktiskt smyga här i diket och inte alls titta på vad som händer på andra sidan vägen. Tror det blir väldigt blodigt och otrevligt.

 

Sigridmatte begriper inte att hästar käkar hundar och Sigrid har inte mer vett hon.

Rena undret att de överlevde.

 

Fortsatte och nu var det dags för de Levande grisöronen. De höll sej inne i sitt hus och visade sej aldrig.

 

Var skönt att komma in i skogen där det är lugnt och skönt utan hundätande hästar och andra otrevligheter. Bara massor med spännande dofter överallt. Lite väl spännande ibland för Sigrid lekte Storviltjägare och jag hängde på en omgång när matte var upptagen av nåt telefonsamtal.

 

Jaha och där drog Storviltjägaren fullständigt döv och blind för allt. Tänkte hämta henne men gav upp. Jo hon kom tillbaka men då blev hon koppelfånge.

 

Fast göra lerinpackningar och dricka i bäcken går utmärkt trots koppel.

 

Men det är så lite så lite vatten i bäcken behöver komma mängder med svampvatten.

 

Men lerinpackningar är väldigt bra för pälsen och tassarna blir så fina. Sigrid var lika snygg hon.

 

Tittade till våran gamla Vilda grisskalle, den börjar vara i dåligt skick nu, dags att hitta en ny tror jag.

 

Vanlig syn idag, Sigrid står på bakbenen och tror att hon ska ge sej iväg på egna äventyr, men några sådana blev det inte.

 

Kollade gästboken och såg till att Sigridmatte skrev så att vi kan räkna in alla vandrare när det blir vinter.

 

Gick en extra sväng i skogen. Tänk att människor och koppelfången alltid ska vara så långsamma. Väntade i flera dagar på dom.

 

Den där superbra gropen med underbart doftande vatten den hade minsann Vattentjuven hittat och stulit allt vatten.

 

Svamp var det uselt med, bara stendöda Föränderliga tofsskivlingar som dött torkdöden.

 

Tillbaka på Sagostigen så funderade vi på att bli kompisar med ett par kaniner men det fick vi inte alls för tråkmänniskorna.

 

Jaha och där sitter Sigridmatte och käkar glass inte en tanke på att två varma och törstiga hundar är väldigt glassugna.

 

Vi fick en egen glass som vi delade på. Vi är såna kompisar så vi delar faktiskt på allt.

Väldigt gott var det, borde få sån varje dag.

 

Men jag hade tydligen passerat ett fästingbo. Detta är bara en bråkdel av alla som kröp på mej. Matte hade glömt att använda tjärsalvan och örthalsbandet är värdelöst.

Skulle gå till bilen och historien upprepade sej. Jag smög i diket och var livrädd medan Sigrid och hennes matte pratade med hästarna. Matte mutade mej mej ost för att jag ska förstå att de inte är farliga.

 

Tillbaka i Malmköping så stannade matte bilen och jag hoppade ur. Bara det att Sigrid var kvar i den och hennes matte satte sej på förarplatsen. Jag hoppade in igen för nu var allt fel i min värld.

Blev utmotad för Sigrid skulle hem till sej och hennes matte ska låna min bil för att kunna ta sej till jobbet i helgen. Sigrid och jag ska umgås i många timmar i morgon.

Så ska jag bli forskningshund.

För länge sen så såg matte att Per Jensen som är professor i etologi vid Linköpings universitet sökte bland annat Border collies för ett nytt projekt. Matte anmälde men hade inga förhoppningar. Per Jensen är en av hennes husgudar eftersom han alltid framhåller positiv förstärkning i hundträning. Matte har läst allt hon kommer över av honom.

Idag kom mailet om att vi är uttagna och ska resa till Linköping några gånger i höst.

Ungefär detta går det ut på texten är hämtad på Per Jensens sida.


Studien kommer gå ut på att studera tävlings- och sällskapshundar av minst två raser. Vi kommer att studera hormonmängden kortisol i både en nypa hår och lite saliv från både hund och hundägaren. Kortisol är ett hormon som är relaterat till bland annat aktivitet men också stress. Vi är intresserade av att studera om hundens och hundägarens nivåer följer varandra eller skiljer sig åt beroende på personlighet eller livsstil. Vi kommer bjuda in er till ett kortare beteendetest där hundens interaktion med testuppställning och testperson/ägaren studeras och dessutom be dig fylla i kort enkät om stress, en personlighetsenkät för både dig och din hund, samt några extra frågor om din och hundens vardag. Allt för att utröna samband mellan olika livsstilar och stressnivåer. Vi kommer också låna ut våra högteknologiska hundhalsband för att mäta t.ex aktivitet och hjärtfrekvens. Självfallet får alla medverkande veta sina respektive resultat om de så önskar samt få ta del av en sammanställning vid studiens slut.


Spännande som bara den ska det bli att få vara med i forskingen.



Av Wilma Border collie - 21 juni 2017 17:30

Vi blev skjutsade till skogen idag också. Enligt matte skulle vi kolla om det möjligen hade kommit mer Champinjoner.

 

På plats i skogen så bestämde vi oss för att ta den här vägen, då blir det nämligen väldigt bra.

 

Matte hittade en sån här Pepparsopp. Den som tittar noga ser att det pågår tillverkning av insektsvalpar på svamphatten.

 

Struntar i sånt, vi gick till sjön och badade i stället.

 

Sen kollade vi kantarellerna som växer där, de har växt flera millimeter och nu syns det att de tänker bli kantareller när de blir stora.

 

Dessa eländiga Ekorrar, varför ska de alltid vara så asociala? Jag ville bara umgås. Men det kom ett par vandrare så vi umgicks med dom en stund istället.

 

Kollade jobbet som chefen hade gjort i förra veckan, sågat bort ett träd som hade planer på att trilla rakt över stigen.

 

Ja du Sigrid sist jag var här då var det stora vattenpölar. Men de är borta, marken är så otroligt törstig att den suger åt sej allt vatten.

 

Matte hittade en ny svamp heter visst Sammetsfotad pluggskivling, ingen som vi behöver lära oss.

 

Men Sigrid, du är min assistent och det är ditt jobb att kolla dassen. Sigrid hade helt andra åsikter går åt massor med tid till att tvätta sej just nu

 

Gick och kollade det andra stället där det växer en massa kantareller. Dom an vi minsann markera nu. De hade växt lite och är i samma ”storlek” som de på den andra bilden.

 

Dagens enda lek, Sigrid jagade mej i skogen. Vår energi läggs mest på att lukta gott just nu så vi är inte så väldigt aktiva.

 

Fast hitta svamp det kan vi. Jag är specialist på Champinjoner och Sigrid fattade snabbt.

 

Bara ett stort fel, det fanns massor, bara en liten del syns på bilden, men alla var antingen döda av torka eller fulla med mask.

 

Till och med de små valparna var alldeles fulla. Matte sa en massa konstiga ord.

 

Sigrid hon är minsann släkt med Bergsgetterna. Den här höga stenen besteg hon som ingenting.

 

Gick och badade i andra sjön också. Bäst att passa på för när som helst kan Vattentjuven stjäla den.

 

Den här myggan måste ha navigerat alldeles fel. Den landade på mattes arm och myggor biter inte henne och brukar inte sitta på henne heller.

 

Titta här nu har minsann Sigrid också blivit med efternamn. Hon är så otroligt duktigt på detta med svamp att hon är värd namnet Svamphund hon också

 

Gick tillbaka mot bilen och hittade ett par såna här Strävsoppar. Vi markerade dom men de bilderna blev skit.

Åkte hem och idag skulle Sigrid med hem till mej. Hon blev så glad när hon hittade märgbenet som jag jobbade med i går. Begriper inte varför hon gillar mina gamla begagnade. Nya fulla med märg är bäst.

Så var det dags för eftermiddagsrunda, matte såg att bussen kom och den hade Sigridmatte med sej. Alltså skulle hon ta med sej Sigrid hem, mycket korkat. Sigrid ville inte lämna mej och jag var övertygad om att de inte hittade hem själva. Men människorna vann tyvärr kampen om vad vi skulle.

Av Wilma Border collie - 20 juni 2017 17:43

I dag har jag och Sigrid jobbat ganska hårt. Matte behagade använda bilen när vi skulle till skogen.

Först hamnade vi en skogsbacke där vi aldrig varit förut, sånt är alltid trevligt.

 

Hann inte gå många meter innan det var dags för oss att träna. Det växte såna här Finludna stensoppar där. Jag har ju sett en gång och för Sigrid var det premiär. Men vi fattade minsann direkt att de här lönar det sej att nosa på.

 

Backen är liten men vi drog runt en stund. Sigrid hittade nån sån där fläck som doftade gott och rullade sej ordentligt. Tur att hon inte blivit av med kopplet för strax efter detta så hittade hon en massa lämningar efter Grävling. Sigrid fick fortsätta att vara koppelfånge.

 

Kollade av backen ordentligt och hittade några fler svampar. Jag fick vara på fria tassar eftersom jag inte har hobbyn rulla i grävlingskit.

Så åkte vi vidare skulle kolla ett annat ställe.

 

 

Hann bara ur bilen så var det dags. Titta så fint Sigrid står och nosar på alla svampar.

Massor med beröm fick hon.

Jag var faktiskt inte sämre jag och matte blir så stolt över oss.

 

Många, många av svamparna hade tyvärr invånare så de fick stanna. Sniglarna är dessutom väldigt hungriga nu.

 

Visst poserar jag snyggt på stättan? Jag har bara varit här ett par gånger och för Sigrid var det första gången.

 


Vi hade alltså massor att kolla överallt, mycket nya dofter och annat viktigt.

 

Matte bör man numer hålla avstånd till för hon är knivbeväpnad, fast den används bara till svamp. Mycket praktiskt att grovrensa och kolla eventuella oönskade hyresgäster redan i skogen..

 

Aha, här är sjön, bäst att kolla den. Båven har väldigt gott vatten i alla fall. Funderade på att bada men så kom vi fram till att det inte behövdes.

 

Sigrid poserade i alla fall fint på klipporna.

 

Jobbade mer med de där Finludna stensopparna. Här har jag hittat en, fick massor med beröm.

 

Matte hittade en stackars Rodnande flugsvamp som dött torkdöden.

Så åkte vi vidare för matte var tvungen att handla nåt tråk i en tråkaffär.

Hon var inne och vände ungefär och kom och hämtade oss, för det var nån som ville träffa oss.

 

Men hej Maggan! Dej har vi inte träffat på många evigheter, mycket trevligt att ses igen. Vi brukar hälsa på där ibland och få godis.

 

Hej Göte, vi hörde att du fyller år och eftersom vi är mycket artiga hundar så gratulerade vi ordentligt.

Åkte hem och Sigrid skulle inte hem till mej idag heller. Dumheter vi behöver umgås massor med timmar varje dag.

 

Hemma på min gata kom matte på att hon glömt något mycket viktigt. Det skulle ha tagits en skrytbild på mej och Sigrid med svamparna vi hittade. Nån tradition sen Sigge Svamphund levde. Nu fick det bli en med bara mej och alla svampar.

 

Ganska bra jobbat av mej och Sigrid idag.

Slappade medan matte rensade svamp och grejade med annat.

Gick på eftermiddagsrunda, hälsade på i Prylaffären och sen träffade jag Sigrid och hennes matte. Fick smaskiga märgben av dom. Nu ska jag käka upp märg och sånt och sen kommer Sigrid att älska dom. Ännu en grej i vårat samarbete.

Av Wilma Border collie - 19 juni 2017 17:33

Fortfarande är det vidrigt oväder, var alldeles för varmt redan när jag gick min morgonrunda.

Sen var det dags för långrunda och jag tänkte gå och hämta Sigrid. Behövde jag inte för hon kom med min bil och sin matte. Som ni vet så gör ju Sigrid allt som jag gör.

Nu har minsann hon också börjat lukta gott, alltså kan vi sprida våra utsökta dofter tillsammans. Är tydligen inte alls ovanligt bland tikar som lever ihop och vi umgås ju jämnt så det är lika bra att samköra lukta gott också. Malmköpings hanar kommer att bli som tokiga där vi snyggaste tikarna drar fram.

Åkte till skogen för vi skulle ha en runda trots ovädret.

Hamnade i en skog där vi varit ofta och Sigridmatte aldrig varit. Inledde med att duktiga Sigrid hittade en svamp. Tyvärr missade matte att ta bild på när hon fint markerade.

 

Här är den i alla fall en Björksopp som tyvärr är för gammal.

Fortsatte mot skogen, kanske hade det hänt några spännande saker sen sist.

 

Sigrid försökte göra lerinpackningar på ett ställe men det gick inget bra. Alldeles för torrt.

 

Jag kollade om det var nån Ekorre hemma men det var det inte heller.

 

Sigridmatte föll också för den där vackra stugan dit matte tänker flytta. Hörde nåt om att Sigridmatte hade precis samma planer.

 

Jag studerade sjön, den har tyvärr krympt en hel del sen vi var här sist. Någon borde fånga den där Vattentjuven, låsa in eländet och smälta ner nyckeln.

 

Är man människa är det viktigt att läsa informationstavla. Äsch, går precis lika bra att använda nosen. Vi hundar hittar nog en massa mer viktig information.

 

Drack en massa gott vatten på ett ställe i sjön.

 

Blev bad på ett annat ställe.

 

Jag får aldrig nån mat hemma så jag tuggade på en stubbe i vattnet, trä som är dränkt av vatten är supergott. Rekommenderar jag verkligen till andra hundar.

 

Skulle balansera på ett fallet träd, men jag fuskade och fick godkänt eftersom det var så hett.

 

Sigridmatte fyller en massa år idag så jag gratulerade henne. Måste vara artig så hon inte glömmer att lämna Sigrid till mej.

 

Skulle gå tillbaka till bilen för vi hade mer att göra. Gräset har växt massor av det lilla svampvatten som fallit. Nu är det så där svårt att se Sigrid igen.

Åkte vidare och nu blev det väldigt bra. Shopping i Grisöronaffären.

 

Jag valde ut en ny badleksak och Sigrid en annan. Perfekt när vi ska gå och bada.

 

Provsmakade lösgodiset, matte anklagade mej för stöld. Inte alls, jag skulle bara kolla om det var gott. Handlades en del som jag behövde och annat som katterna behövde.

Plus midsommargodis till mej och Sigrid eftersom vi ska fira den ihop.

 

Va? Ska vi inte ha diverse mat för kaniner, fåglar och marsvin? Säkert gott men vi fick inte handla sånt.

 

Självklart såg vi till att bli bjudna på godis av Magnus som äger Grisöronaffären också.

Åkte hem, insåg att Sigrid inte alls skulle med hem till mej och jag skulle inte in till henne. Mycket korkat.

Var hemma en stund så blev jag tvungen att passa tråkhuset. Matte försvann.

 


Rottis Helga behövde hjälp att komma ut. I dag var det inga problem att gå ut eftersom det inte föll svampvatten.

 

Dessutom hade Helga minsann träffat nån jag känner och fått godis. Djupt orättvist.

Var på en tråkig och het eftermiddagsrunda.

Men matte påstår att i morgon ska det bli bättre väder så då kan vi säkert vara aktivare.


Av Wilma Border collie - 18 juni 2017 18:13

Vilken alldeles perfekt dag detta blev trots att ovädret fortsätter. När jag gjorde morgonrundan var det lite svalare så jag gick och hämtade Sigrid redan då. Vi var hemma en stund innan vi skulle göra något annat. Inte lätt att hitta på nåt i detta oväder som hindrar alla trevliga sysselsättningar i skogen.

 

Men ska du ta och komma idag eller? Vi behöver ut innan det blir alldeles odrägligt, ska det ta flera veckor att låsa en dörr eller?

 

Ännu hade det inte blivit äckelhett så vi lekte lite på Heden, bäst att passa på för vem vet hur många fler chanser det blir.
Skulle gå och bada ungefär det enda som funkar i detta väder.

 

Men titta vilken överraskning vid hundbadet! Där var ju han Aussien som jag träffade för flera veckor sen. Matten berättade att han brukar gå och titta efter mej när de är här. Eftersom han saknar vissa kroppsdelar så kan vi umgås trots min utsökta doft.

 

Vi badade ihop, men Sigrid hade en del åsikter om honom först, men det gav sej. Bara hennes behov av att tala om att hon är jättestor och och oövervinnerlig.

 

Smörade lite genom att bjuda på ost vilket självklart blev väldigt uppskattat.

 

Matte hade tagit med badleksaker till oss, lånade ut en sån vilket var mycket uppskattat. Man ska vara rädd om sina vänner. Ännu bättre om den eländigt dementa matte nångång kunde komma ihåg hans namn. Nåt på H och resten av bokstäverna är förträngda.

 

Vi badade mycket och lekte en massa också. Han kan se ut som ett monster ibland men skoj hade vi.

 


Så kom han snyggingen som jag träffade igår (jag blev omgående koppelfånge) och
samtidigt dök Inez upp. Matte lyckades faktiskt få till en bild där vi syns allihop.
Men jag och Sigrid skulle gå vidare, bästa att han snyggingen (vars namn matte också glömt) fick bada utan att jag var i närheten och doftade gott.

 

Inez hängde med oss och längre bort vid sjön var det dags igen. Hon Aussien som ser ut som en Border collie var och badade.

 

Vi lekte massor och hade superskojigt alla tillsammans.

 

Här syns det att vi är bra lika varandra.

 

Jag kopplade av lite med att rulla mej ordentligt i sanden också, tror att sandrull är bra för pälsen.

 

Gick vidare till nästa badplats och badade ännu mera.

 

Men titta! Nu kommer Ossy! Blev självklart en massa skoj lekar med honom och vi
badade en massa tillsammans.

 

Ossy han vet att om han ber fint då kommer osttuben fram. Så klart han fick sån.

 

Medan jag och Ossy var upptagna med annat så badade Inez och Sigrid tillsammans.

 

Sen försökte Sigrid jaga livet ur Inez, fast de hade skoj. Perfekt detta med en massa lek vid vattnet för det var bara att hoppa i och svalka oss vid behov.

 

Skulle gå hem, var erbjudna fika hos Inez men vi var trötta och varma så enligt matte var det bättre att gå hem.

Då mötte vi minsann våran människokompis som alltid ger oss välbehövligt godis. Behövde energi för när vi lämnat sjön blev det äckelhett.

 

Så där nästa kompis. Nu träffade vi Beagle Mimmi, trevligt för det var ett tag sen sist.

 

Så dök Ossy upp igen, nu tillsammans med sin husse och han visste inte att vi hade lekt och badat massor. Ossy var ute med en annan när vi hade skoj vid sjön. Nu blev det bara att han hälsade på Mimmi. Vi var bra trötta och påverkade av hettan allihopa.
Gick hem till mej, käkade våra Dentastix och sen somnade vi gott. Tänk så mycket kompisar på en och samma runda och så otroligt skoj vi har haft.
Släpade oss ut på en fruktansvärt het eftermiddagsrunda (matte vägrar titta på termometern) och lämnade hem Sigrid.
I morgon ska vi visst få göra nåt trevlig igen.


Av Wilma Border collie - 17 juni 2017 17:37

Eländiga ovädret har slagit till med full kraft igen. Var alldeles för varmt redan när jag gjorde morgontoalett vid halv åtta.

Gick och hämtade Sigrid för nåt skulle vi försöka fördriva tiden med, typ gå till sjön.

 

Passerade över loppisen och träffade en del människor som vi känner.

 

Jag funderade en del på om jag skulle ta anställning och sälja människogodis. Var ganska svalt och skönt här.

 

Sigrid hon bestämde sej för att hon ville ut och åka bil, tur att det är människor vi känner. Nu blev vi varken försäljare eller fick åka bil nånstans.

 

Men hörru du kan väl komma ner och prata med mej eller?

 

Den som tittar noga kan skymta den oartiga Ekorre bland tallgrenarna.

 

Så mötte vi den här killen som vi träffar ibland. Han ansåg att jag redan doftar alldeles utsökt så nu får jag inte träffa honom på ett tag. Dumheter jag träffar vem jag vill och om nån vecka tänker jag dofta extra utsökt.

 

Allt torkar i ovädret, vid sjön växte det några torra Nejlikbroskskivlingar, enda i svampväg som fanns idag.

 

Vi badade mycket och idag hade spenatsoppan försvunnit från vattnet som tur var.

Hade den varit kvar hade det inte blivit några bad.

 

Sigrid hon har en fläck där som tydligen luktar extremt gott för där ska hon rulla sej

varenda gång.

 

Låg på en av bänkarna och slappade, det är olidligt att vara värmekänslig hund i detta

oväder. Går inte att göra nånting skoj.

 

Men matte upptäckte att jag hade minsann en liftare i min päls. Nån märklig liten grön insekt. Borde kosta godis att lifta med mej.

Gick vidare för vi skulle bada på andra ställen.

 


Då mötte vi en Aussie tjej som nästan såg ut som jag. Matten sa att många visst tror att hon är en Border collie. Trevlig var hon i alla fall.

 

Badade mera och sjön var alldeles spegelblank, ser ju fint ut men det var vidrigt varmt.

Tänkte leta efter Ossy men enligt matte skulle vi inte alls göra det för det var alldeles för hett för skoj lekar och hon ville inte ha hund med värmeslag.

 

Lite skuggigare i skogen så vi klättrade runt på de gamla timmerstockarna och fick självklart ost för besväret.

Passerade vid skidbacken och planerade att leka hunden på täppan på det bra stället.

La ner planerna ganska omgående eftersom det var alldeles för hett.

 

Vad jag gör under huset? Tänkte bara kolla lite och förresten så var det väldigt svalt och skönt här. Fick inte bo kvar tyvärr.

 

Passerade loppisen igen och matte gjorde det enda inköpet. En korv till mej och Sigrid. Precis vad vi behövde.

 

På väg hem så passerade vi Prylaffären som självklart bjöd oss på godis.

Gick hem till mej, käkade våra Dentastix och sen slappade vi.

 

Matte begick misstaget att titta på termometern, när denna bild togs var det halvskugga och sen har hon vägrat titta.

Gick ut på eftermiddagsrunda i lusfart, vidrigt hett och kvavt. Lämnade hem Sigrid och jag gick hem till mej och har gjort absolut ingenting. Hoppas att ovädret snart är över så jag kan ägna mej åt alla viktiga hundsaker.

Av Wilma Border collie - 16 juni 2017 17:41

Alldeles perfekt dag detta. När det var dags för långrunda så kom Sigrids matte och lämnade henne.

Sen tog vi min bil för att åka till nån skog, var inte lika mycket oväder som igår.

Fast på väg till skogen hände otrevliga saker. Matte stannade mitt på vägen av nån konstig anledning.

Kom massor med kor och deras valpar som skulle passera och sist ett hästmonster med människa på ryggen.

Jag blev fullkomligt hysterisk, var övertygad om att både kossor och hästmonster skulle kasta sej över min

bil för att slita mej och Sigrid i stycken. Matte visste inte om hon skulle skratta eller gråta åt mitt uppförande.

Jag blev till och med kallad för Sigge eftersom han blev lika hysterisk han av såna där djur. Inser att Sigge

var en mycket klok hund som förstod att kor och hästar är farliga. Nu slutade det väl för de kom aldrig åt

min bil.

  Trevligt i den här skogen har vi inte varit på ganska länge.

 

Något har gått här, mycket spännade doft och tänk så trevligt det är att vara två så vi kan diskutera den.

Matte med sin usla nos begriper inte sånt.

 

Hon är som bekant inte klok, prata med en jättelik myra det är alldeles normalt i hennes värld.

 

Doften fortsatte, var nog inte så länge sen djuret gick här.

 

I den här skogen hade det dessutom fallit en massa svampvatten på morgonen. Hemma kom det bara några 

droppar.

 

Djuret vi var så intresserad av var Lodjur, alldeles färsk spårstämpel i leran. Stora tassar har den. Bara

synd att den inte ville visa sej. Matte har sett vid några tillfällen men drömmen är att få ett på bild.

 

Här hade Lodjur fortsatt in i skogen nånstans. Tycker att det kunde ha kommit och presenterat sej för oss.

 

Kom till den bra lilla sjön så det blev en hel del bad, i alla fall för mej.

 

Men Sigrid ska inte du bada? Sigrid var inte riktigt närvarande, hon var nog ganska trött. För tidigt, tidigt i

morse så åkte hon fram och tillbaka till Arlanda med sin matte.

 

Vad säjer du ska vi prova att vara skeppshundar eller om det möjligen kan heta roddbåtshundar?

Fungerade väldigt bra att vara skepps/roddbåtshundar. Vi fick ost för besväret. Alltså behöver det inte vara

upp och nervända båtar. Bra ny kunskap.

Sigrid gav sej ut på nåt eget lite spåräventyr och var alldeles slut sen. Började vara rejält kvavt och varmt i 

i skogen.

 

I alla fall kom Sigrid på att det var skönt att bada så hon simmade mycket. Vi kollade en massa annat i skogen

också. Men hittade inget av värde. Fanns inte ens några svampar att träna på.

Åkte hem och jag trodde att Sigrid skulle hem. Skulle hon inte alls, matte bara lämnade min bil till hennes

matte så hon kommer till sitt jobb i helgen. Vi gick hem till mej och sov.

 

Eftermiddagsrunda och vi bestämde oss för att hälsa på i nya Prylaffären. Behövde lite umgänge en stund.

Gick runt et tag sen utan att det hände nåt av värde.

 

Titta vilka trevliga mörka moln, matte pratade om att med tur skulle det kanske bli åska. Men inte det som

vanligt var det nån som stal molnen.

 

Arrangerad bild. Men visst är de söta Kleptoman Leya och Sigrid? Matte kunde inte låta bli att lyfta upp

Sigrid och Leya är egentligen sur för hon blev störd i gräsätandet. Vad som inte syns på bilden är att Leya

är en bra bit större än Sigrid som väger 4,5 kilo.

Bloggeländet har strulat alldeles väldigt nu igen så matte har sagt konstiga ord. 

Nu ska jag och Sigrid trixträna lite för ännu dröjer det innan hon ska hem till sej.




Av Wilma Border collie - 15 juni 2017 17:48

Igår kväll sa matte hemska ord när jag lämnade hem Sigrid. Ses på fredag! Vilka dumheter vi

ska minsann umgås på torsdagar också.

Så blev det idag ovädershett redan när jag gjorde min morgonrunda. Alltså var det inte tal om

trevliga skogar idag.

 

Nån Ekorre som vill umgås med en mycket ensammen hund? Nä inte det inte såg inte nån.

 

Skulle hit och bada. Alldeles vindstilla och alldeles för varmt redan.

 

Hann bara till hundbadet så dök Rick och Inez upp. De skulle också bada.

 

Hörru Rick den där badleksaken är min och den tänkte jag bada med!

Hörru släpp MIN badleksak!!!!!!!! Tog ett antal dragkamper och ett par vilda jakter innan kampen var över.

 

Så där kampen är över och jag kan bada med den igen.

 

Så kom labben Malte och skulle också bada. Honom är det synd om för han har opererat ett korsband och måste

ta det lugnt i många månader. Men simma är väldigt bra rehabträning så det skulle han göra.

 

Jag lät honom låna min leksak eftersom han gillade att simma efter den.

 

Rick och Inez skulle vidare och jag fick nåt sånt där löphormonhjärnsläpp och tänkte hänga på. Skulle jag

inte alls enligt matte. Alldeles för hett för en massa lekande i het skog och vi hundar kan få värmeslag

även av sånt. Blev alltså hämtad här.

 

Inte nog med oväderhettan nu börjar sjön förvandlas till spenatsoppa också.

 

Ja det är alldeles för varmt för allt skoj, skuggan under bordet var bra skön.

 

Efter att ha slappat i skuggan, badat en massa mer så var det helt plötsligt en massa godis gömt. Jag letad

upp allt. Så skulle vi gå hem igen.

 

Titta vad jag hittade! Sigrid var ute och rastade sin matte och inga blir lyckligare än vi när vi träffas.

Så klart jag inte skulle gå hem.

 

Varmt? Har vi alldeles glömt, vi tänker leka. Vem vet när människorna hittar på dumheter igen om att vi

inte ska ses?

 

Fast bada var absolut bästa sysselsättningen. Visade badleksaken för Sigrid.

 

Visst den är stor, men Sigrid fixade att bada med den och hon fick tag om den till slut. Smart och envis som

inte ger upp i första taget.

 

Så var det de där extremt viktiga groparna. Har faktiskt inte sett Sigrid gräva några på ett par dagar.

 

Många gropar blir det när Sigrid får hålla på en stund. Tror hon är släkt med Grävling.

 

Vad var det jag tänkte göra? Påbörjade nån torkning av pälsen men blev liggande ett tag. Det är för varmt!

 

På väg hemåt och här visar Sigrid framtassarna. Hon lärde sej ju såna här Vitsprödningar för ett par dagar sen

och nu visade hon sin matte vad hon kan. Både jag och matte är djupt imponerade av hur otroligt duktig

hon har blivit på nästan ingen tid alls.

 

Jag var inte sämre jag. Måste leva upp till mitt efternamn så jag markerade också. Var tvungen att skiljas

från Sigrid för matte skulle till Tråkapoteket.

 

Då kom det en bil och stannade. Matte visste att den skulle komma. Var min kompis Ann Marie som skulle ge

matte nåt.

 

Träffade hennes hund Selma också men hon hade mest högljudda åsikter. Blev ett ganska snabbt möte sen gjorde matte vad hon skulle och vi gick hem.

 

Detta fick matte. Det är en klump med Sidentickor. Trorra på bilden men nu har de badat och kommer att

ändra sej och bli väldigt fina.

 

Eftermiddagsrundans höjdpunkt. Jag ska hälsa på i Rosa elefantaffären, lönande eftersom jag fick godis.

Var hemma en stund och såp skulle jag ut igen. Nu var matte slö och tog bilen till campingen.

 

Nu ska jag äntligen få träffa min chef, den mystiska människan som tar bort träd som faller och en del

annat på mina Sörmlandsledsetapper. Det är han i vit tröja.

 

Jodå jag presenterade mej för Hasse och hans kompis och matte fick färg så när ovädret är över ska vi måla

en  del markeringar. Plus att det pratades med nån som sköter turistinformationen om svamphundsjobb

och mattes kurser. De blev så intresserade att matte ska lämna dit en massa papper. Kanske blir fler elever

till mej och matte.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards