wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 22 juni 2017

Ska bli forskningshund och lite annat

Av Wilma Border collie - 22 juni 2017 17:43

Blev ut och åka i dag också. Sigridmatte skulle följa med för hon har aldrig varit i skogen dit vi skulle.

Hamnade på Sagostigen för våran korta Sörmlandsledsetapp skulle kollas.

 

Jag tänker faktiskt smyga här i diket och inte alls titta på vad som händer på andra sidan vägen. Tror det blir väldigt blodigt och otrevligt.

 

Sigridmatte begriper inte att hästar käkar hundar och Sigrid har inte mer vett hon.

Rena undret att de överlevde.

 

Fortsatte och nu var det dags för de Levande grisöronen. De höll sej inne i sitt hus och visade sej aldrig.

 

Var skönt att komma in i skogen där det är lugnt och skönt utan hundätande hästar och andra otrevligheter. Bara massor med spännande dofter överallt. Lite väl spännande ibland för Sigrid lekte Storviltjägare och jag hängde på en omgång när matte var upptagen av nåt telefonsamtal.

 

Jaha och där drog Storviltjägaren fullständigt döv och blind för allt. Tänkte hämta henne men gav upp. Jo hon kom tillbaka men då blev hon koppelfånge.

 

Fast göra lerinpackningar och dricka i bäcken går utmärkt trots koppel.

 

Men det är så lite så lite vatten i bäcken behöver komma mängder med svampvatten.

 

Men lerinpackningar är väldigt bra för pälsen och tassarna blir så fina. Sigrid var lika snygg hon.

 

Tittade till våran gamla Vilda grisskalle, den börjar vara i dåligt skick nu, dags att hitta en ny tror jag.

 

Vanlig syn idag, Sigrid står på bakbenen och tror att hon ska ge sej iväg på egna äventyr, men några sådana blev det inte.

 

Kollade gästboken och såg till att Sigridmatte skrev så att vi kan räkna in alla vandrare när det blir vinter.

 

Gick en extra sväng i skogen. Tänk att människor och koppelfången alltid ska vara så långsamma. Väntade i flera dagar på dom.

 

Den där superbra gropen med underbart doftande vatten den hade minsann Vattentjuven hittat och stulit allt vatten.

 

Svamp var det uselt med, bara stendöda Föränderliga tofsskivlingar som dött torkdöden.

 

Tillbaka på Sagostigen så funderade vi på att bli kompisar med ett par kaniner men det fick vi inte alls för tråkmänniskorna.

 

Jaha och där sitter Sigridmatte och käkar glass inte en tanke på att två varma och törstiga hundar är väldigt glassugna.

 

Vi fick en egen glass som vi delade på. Vi är såna kompisar så vi delar faktiskt på allt.

Väldigt gott var det, borde få sån varje dag.

 

Men jag hade tydligen passerat ett fästingbo. Detta är bara en bråkdel av alla som kröp på mej. Matte hade glömt att använda tjärsalvan och örthalsbandet är värdelöst.

Skulle gå till bilen och historien upprepade sej. Jag smög i diket och var livrädd medan Sigrid och hennes matte pratade med hästarna. Matte mutade mej mej ost för att jag ska förstå att de inte är farliga.

 

Tillbaka i Malmköping så stannade matte bilen och jag hoppade ur. Bara det att Sigrid var kvar i den och hennes matte satte sej på förarplatsen. Jag hoppade in igen för nu var allt fel i min värld.

Blev utmotad för Sigrid skulle hem till sej och hennes matte ska låna min bil för att kunna ta sej till jobbet i helgen. Sigrid och jag ska umgås i många timmar i morgon.

Så ska jag bli forskningshund.

För länge sen så såg matte att Per Jensen som är professor i etologi vid Linköpings universitet sökte bland annat Border collies för ett nytt projekt. Matte anmälde men hade inga förhoppningar. Per Jensen är en av hennes husgudar eftersom han alltid framhåller positiv förstärkning i hundträning. Matte har läst allt hon kommer över av honom.

Idag kom mailet om att vi är uttagna och ska resa till Linköping några gånger i höst.

Ungefär detta går det ut på texten är hämtad på Per Jensens sida.


Studien kommer gå ut på att studera tävlings- och sällskapshundar av minst två raser. Vi kommer att studera hormonmängden kortisol i både en nypa hår och lite saliv från både hund och hundägaren. Kortisol är ett hormon som är relaterat till bland annat aktivitet men också stress. Vi är intresserade av att studera om hundens och hundägarens nivåer följer varandra eller skiljer sig åt beroende på personlighet eller livsstil. Vi kommer bjuda in er till ett kortare beteendetest där hundens interaktion med testuppställning och testperson/ägaren studeras och dessutom be dig fylla i kort enkät om stress, en personlighetsenkät för både dig och din hund, samt några extra frågor om din och hundens vardag. Allt för att utröna samband mellan olika livsstilar och stressnivåer. Vi kommer också låna ut våra högteknologiska hundhalsband för att mäta t.ex aktivitet och hjärtfrekvens. Självfallet får alla medverkande veta sina respektive resultat om de så önskar samt få ta del av en sammanställning vid studiens slut.


Spännande som bara den ska det bli att få vara med i forskingen.



 
 
Paula i pörtet

Paula i pörtet

22 juni 2017 18:21

Så himla spännande, ett mycket bra val av professorn, lycka till, ska följa projektet här i bloggen. Ha en underbar midsommar och fy äckel hur ska man slippa Fästingplågan!"!! Jag skulle få panik om jag hade så många i Blinkas päls!!! Iiiiiiik

http://paulaz.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Av Wilma Border collie - Fredag 12 april 17:56

Hämtade Basse som vanligt. Matte var hemlighetsfull och sa att en bra dag väntade. Vi var tveksamma, vet minsann hur det brukar vara med hennes planer som sällan fungerar.   Jaha och detta kallar du för överraskning? Stå och glo vid vägen till v...

Av Wilma Border collie - Torsdag 11 april 17:58

Vanliga ensamma morgonrutinen. Sen skulle Basse hämtas. Han borde ha varit vid sin vanliga liftarplats, men jag hittade honom hemma hos honom. Just då regnade det rejält.   Jo vi tänkte att vi kan hänga inne hos Basse idag. Nä sa matte, de...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards